Naslovnica / Črna kronika / Jutranja prometna nesreča pod Starim gradom

Jutranja prometna nesreča pod Starim gradom

Nekaj pred pol šesto zjutraj je na cesti med Kamnikom in Palovčami oz. Starim gradom prišlo do prometne nezgode, v kateri je voznica osebnega vozila znamke BMW zapeljala s ceste in obtičala na strmem pobočju.

Kamniške urgentne službe so bile danes zjutraj, nekako ob 5:17, obveščene o prometni nesreči, do katere je prišlo na cesti proti Palovčam, pri kateri je voznica, ki se je v meglenem jutru peljala v smeri proti Kamniku, z zapeljala s ceste in z vozilom pristala na strmini pod cesto.

Do nesreče je na spolzki in megleni cesti bržkone prišlo zaradi jutranje nezbranosti voznice, ki naj bi, kot je bilo neuradno slišati na prizorišču nesreče, med vožnjo za trenutek celo zakinkala oz. zaspala.

Kljub vsemu, pa je imela zaspana voznica precejšno srečo, saj je njeno vozilo na strmem terenu obviselo naslonjeno na tanko drevesce, ki je k sreči preprečilo, da bi se vozilo prevrnilo na streho, zaradi česar so se morali gasilci PGD Kamnik, ki so posredovali na kraju nezgode, kar precej namučili, da so lahko voznico izvlekli iz vozila. Pred tem so morali namreč vozilo ustrezno vpeti in zavarovati pred nadaljnjim zdrsom, saj je grozilo, da bi drobno drevesce lahko vsak trenutek popustilo pod težo vozila.

 

Za voznico, ki ni kazala vidnih poškodb, so poskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ki so jo z reševalnim vozilom prepeljali na preventivni pregled v kamniški Zdravstveni dom, gasilci pa so, s tehnično kar precej zahtevnim posegom, s pomočjo dvigala vozilo dvignili nazaj na cesto.