Naslovnica / Črna kronika / Jutranja »tragedija« v krožišču pri Mengšu

Jutranja »tragedija« v krožišču pri Mengšu

Ob jutranji nezgodi, ki se je v krožišču pri Leku na mengeški obvoznici primerila vozniku tovornjaka, je pivo teklo v potokih.

V ranih jutranjih urah, ko so Mengeško polje pokrivale še meglice, je v krožišču pri Leku prišlo do prave pravcate tragedije, ob pogledu na katero se je vsem ljubiteljem piva, še posebej Laškega, paralo srce.

Med vožnjo skozi krožišče se je namreč s tovornjaka, kakršnega bi si najbrž v teh dneh vsakdo želel imeti parkiranega na dvorišču, usul dragocen tovor, ob predirnih zvokih razbite steklovine pa se je osvežilno opojna zlata tekočina, ki bi utegnila popestriti, ne le nekaj piknikov, ampak celo veselico, začela brez povratka penasto razlivati po cestišču.

Če odmislimo hude duševne bolečine mimoidočih, se je vse skupaj k sreči razpletlo brez žrtev, zgolj z nepopravljivo in neprecenljivo materialno škodo, kljub temu pa vse voznike in druge mimoidoče, še posebej tiste iz gorenjskega konca, ki bi z lizanjem in pivnanjem asfalta poskušali rešiti, kar je morda še moč rešiti, opozarjamo, da se, kljub svojim najboljšim namenom,  po nepotrebnem izpostavljajo nevarnosti, da jih kdo povozi.

Četudi v bližnji Pšati ni več prav dosti rib, je bilo že kmalu po nezgodi ob njej opaziti več okoliških ribičev, ki so, med jemanjem oz. degustiranjem vzorcev vode, preizkušali tudi svojo ribiško srečo, saj so se nadejali, da bodo danes tamkajšnje ribe, skupaj z njimi, še posebej židane volje.