Naslovnica / Črna kronika / Jutranji požar v Schlenku

Jutranji požar v Schlenku

Kamniški gasilci so ob 6:35 prejeli obvestilo, da je prišlo do požara na območju nekdanje smodnišnice, in sicer v podjetju Schlenk, kjer se je kadilo izpod strehe enega od treh silosov.

Gasilci PGD Kamnik so se na poziv nemudoma odzvali in na mesto domnevnega požara prihiteli s tremi vozili. K sreči se je na kraju izkazalo, da ni bilo nič hujšega, saj so začetni požar v silosu uspeli pogasiti že delavci podjetja, tako da posredovanje gasilcev ni bilo potrebno. So pa kamniški gasilci, skupaj z zaposlenimi, preventivno še enkrat temeljito pregledali objekt in okolico le-tega.

Kurjenje na Duplici
Že sinoči, malo pred 22. uro, so gasilci posredovali tudi na Jakopičevi ulici, saj so bili obveščeni, da je prišlo do požara v naravi, oz. da gori vejevje. Ob prihodu na Duplico so ugotovili, da je šlo zgolj za nekakšno »dupliško kresovanje« oz. požig suhih vej, so pa gasilci, iz preventivnih razlogov, ogenj vseeno pogasili.

Počena cev v Mostah
Prav tako včeraj, so bili na pomoč klicani tudi gasilci v občini Komenda, ki so ob 18.56, v naselju Moste, občina Komenda, pomagali odstraniti posledice počene glavne vodovodne cevi v stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Moste in PGD Komenda so zaprli glavni ventil in pomagali pri čiščenju prostorov ter o okvari obvestili dežurnega vodovodarja.