Naslovnica / Črna kronika / K sreči je po ponesrečeno smučarko na zaparkirano Veliko planino priletel helikopter
Simbolična fotografija

K sreči je po ponesrečeno smučarko na zaparkirano Veliko planino priletel helikopter

V prvi letošnji intervenciji so kamniški gorski reševalci na pomoč priskočili turni smučarki, ki si je na Kisovcu zlomila nogo, zaradi prometnega kaosa pod planino, pa so imeli kar nekaj težav, da so se lahko prebili do nje.

Nekaj minut pred 13. uro so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje turna smučarka, ki si je na planini Kisovec pod Veliko planino zlomila nogo.

Poškodovana smučarka je imela kar nekaj sreče, da se je na Veliki planini nahajal zdravnik reševalec, ki se je s smučmi uspel prvi prebiti do nje ter ji nudil prvo pomoč, kajti njegovi kolegi iz GRS Kamnik so imeli kar nekaj težav, da so se se prebili skozi prometni kaos na Kranjskem Raku, k sreči pa so jim pri prebijanju skozi podplaninske prometne zamaške, na pomoč priskočili policisti.

Z reševalnimi sanmi oziroma t.i. akijem ter grelnimi blazinami, so se gorski reševalci na turnih smučeh slednjič uspeli prebiti do ponesrečenke, ki je bila, kot so zapisali v kratki informaciji na svojem FB profilu, že nekoliko podhlajena, jo imobilizirali ter spravili na jaso pri cesti, nakar so prejeli razveseljivo informacijo, da jo bo pobral helikopter Slovenske vojske, ki je bil še malo prej zaseden.

 

Gorskim reševalcem se tako ni bilo potrebno ubadati z vprašanjem, kako bodo ponesrečeno smučarko, mimo vseh zastojev, sploh uspeli spraviti v dolino na zdravljenje, vseeno pa tudi oni apelirajo na vse voznike, da ne parkirajo avtov na cesti, saj tako onemogočajo in zelo upočasnjujejo intervencijskim ekipam prihod na Veliko planino.

Fotografije: GRS Kamnik