Naslovnica / NOVICE / Kadrovske spremembe na Občini Kamnik sprožajo govorice

Kadrovske spremembe na Občini Kamnik sprožajo govorice

V zadnjem času je bilo na Občini Kamnik zaznati precej kadrovskih sprememb, ki pa so v posameznih, predvsem lokalnih političnih krogih, sprožile nemalo vprašanj in ugibanj ter tudi vrsto najrazličnejših govoric.

Z zvezi s kadrovskimi spremembami na najpomembnejših položajih Občine Kamnik je bilo kar nekaj vprašanj, bodisi po telefonu, bodisi po elektronski pošti, naslovljeno tudi na uredništvo našega portala.Povečini so se vprašanja in ugibanja nanašala predvsem na novi položaj direktorja občinske uprave Ivana Kende, lahko rečemo tudi desne roke župana Marjana Šarca, ki v prihodnje ne bo več direktor občinske uprave, ampak le še vodja Oddelka za družbene dejavnosti, ki ga je, hkrati s funkcijo direktorja občinske uprave, vodil že do sedaj.

Razbremenitev njegovih obveznosti je v določenih krogih zbudila nemalo pozornosti, predvsem pa najrazličnejših, tudi povsem neutemeljenih govoric in ugibanj, saj večina kamniških “političnih vsevedov” ni seznanjena s tem, da je Ivan Kenda obe funkciji že nekaj časa opravljal kljub precej resnim zdravstvenim težavam. Ker ni nagnjen k jamranju, svojih zdravstvenih težav ni nikoli obešal na veliki zvon, kar je njegova osebna pravica, ampak je o njih obvestil le svoje najožje sodelavce, delo pa nemoteno in po svojih najboljših močeh opravljal naprej.

Spričo vse glasnejših ugibanj ter govoric, ki občasno presegajo tudi meje zdravega razuma in dobrega okusa, smo Občino Kamnik, z namenom, da podrobneje pojasnimo izvedene in načrtovane kadrovske spremembe, zaprosili za pojasnilo.

Odgovor nam je v imenu občinske uprave posredovala podsekretarka in vodja kabineta župana Janja Zorman Macura, ki je v odgovoru zapisala:

»Res je kot navajate, da je prišlo na občini Kamnik do nekaterih kadrovskih sprememb. Mag. Ivan Kenda je doslej opravljal funkcijo direktorja občinske uprave in hkrati vodil Oddelek za družbene dejavnosti, kar je bilo precej obsežno in na dolgi rok ni možno združevati obeh funkcij, zlasti v luči zdravstvenih težav. Odslej bo vodil Oddelek za družbene dejavnosti. V. d. direktorja občinske uprave je prevzela vodja Oddelka za premoženjsko-pravne in splošne zadeve Maja Sušnik. Občinsko upravo bo vodila do izbire novega direktorja, ki bo izbran z javnim natečajem.

Glede na najavljen odhod vodje Oddelka za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance Martine Bajde bo po njenem odhodu imenovan nov vodja Oddelka, bodisi z notranjo prerazporeditvijo ali pa bomo za delovno mesto objavili javni natečaj.«