Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kaj pomeni delo v turizmu in kaj v kulturi

Kaj pomeni delo v turizmu in kaj v kulturi

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je na Karierni tržnici, ki jo vsako leto organizira Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, predstavil poklice iz področja kulture in turizma.  Predstavitev je bila namenjena predvsem dijakom tretjih in četrtih letnikov, ki se odločajo o svojem prihodnjem izobraževanju.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik se je predstavil na stojnici v avli, dijaki pa so na njej lahko tudi spoznali ljubezensko zgodbo Trniča, okusili čokolado s to posebnostjo iz Velike planine ter podrobno spoznali programe Doma kulture Kamnik. Turistična informatorja Tadeja Kovač in Samo Surina sta svoje delo podrobneje predstavila tudi dijakom, ki se posebej zanimajo za študij turizma.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik se zavedamo, da je izbira bodoče izobraževalne poti težka odločitev, zato smo se z veseljem odzvali povabilu Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik k sodelovanju na tradicionalni Karierni tržnici,« je dejal v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodal: »Naša želja je, da bi okrepili tovrstno sodelovanje z izobraževalnimi institucijami v Kamniku, da bi s tem približali naše delo učencem in dijakom in jim tako olajšali odločitev pri izbiri svoje poklicne poti. Hkrati pa tako lahko tudi mi dobimo občutek, česa si najstniki in bodoči delojemalci želijo ter kako jim lahko pomagamo pri doseganju teh želja. Seveda pa bomo veseli pa bomo, če bomo na ta način kakšnega dijaka tudi pritegnili k kasnejši zaposlitve v turizmu ali v kulturi, ki veljata za sektorja, kjer se število zaposlitev viša. Pa naj bo ta bodoča zaposlitev v Kamniku v okviru našega Zavoda ali kje drugje.«

 

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sicer že sedaj na več področjih sodeluje z mladimi in jih želi tudi v bodoče na različne načine vključevati v svoje delo.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: ZTŠK Kamnik