Naslovnica / Napovedi in obvestila / Kako lahko vsak izmed nas prispeva k zajezitvi širjenja novega korona virusa

Kako lahko vsak izmed nas prispeva k zajezitvi širjenja novega korona virusa

V Kamniku in v Domžalah bodo v petek, 23. oktobra 2020 med 10. in 17. uro potekale preventivne aktivnosti ozaveščanja občanov o pomenu odgovornega ravnanja in o tem, kako lahko vsak izmed nas prispeva k zajezitvi širjenja novega koronavirusa, ki jih pripravlja Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje skupaj s študenti Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Predstavili bodo pomen pravilne uporabe mask, higiene rok in kašlja ter ustreznega ravnanja v primeru, ko se ne počutimo zdrave. Hkrati pa ozaveščali tudi o pomenu mobilne aplikacije za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav in sodržavljane spodbudili, da aplikacijo v čim večji meri uporabljajo ter s tem razbremenijo slovenske epidemiologe. Odgovoriti želijo tudi na najrazličnejše pomisleke, ki krožijo med ljudmi, in so velikokrat podlaga za odločitev posameznikov, da si aplikacije ne želijo namestiti.

Občani Kamnika so zato vabljeni, da obiščejo posebno promocijsko stojnico, ki bo v ta namen med 10. in 13. uro delovala na Glavnem trgu v Kamniku, nato pa med 13:30. in 17. uro pri vhodu v trgovski center Supernova Qlandia Kamnik. Občani Domžal pa promocijsko stojnico lahko med 10. in 17. uro obiščejo na prireditvenem prostoru ob tržnici v Domžalah(Karantanska cesta).

Vljudno vabljeni!

Anja Zupanc
Urad Vlade RS za komuniciranje