Naslovnica / NOVICE / Kam po nova oblačila? V Izmenjevalnico!

Kam po nova oblačila? V Izmenjevalnico!

No, morda niso nova, bodo pa zagotovo lepo  napolnila morebitno praznino v omari ali otoplila in morda celo okrasila vaš telesni eksterier.

Spet so se, po nekajmesečnem premoru, v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik odprla vrata Izmenjevalnice oblačil.

Zamisel zanjo je plod nekdanje prostovoljke Mariel, ki je prišla z izmenjavo prostovoljcev EVS. S poletjem nas je ustanovna ekipa prostovoljcev zapustila, zapustila je začasno, nadomestno mater MC Kotlovnica in predala skrb za nadaljevanje projekta v naše (skupne) roke.  Kot že sodelujoči v tako pomembnem projektu smo povabilo z veseljem sprejeli.

Z množično potrošnjo spodbujamo množično izdelavo dobrin, ki so nam večkrat nepotrebne.

Žal nas ugotovitev večkrat pretrese šele po nakupu.

Izdelava tekstila je močno obremenjujoča za okolje, že kupljeno pa morda komu pride prav. Zato, če se le da, menjajmo.

Že v pretekli sezoni se je izkazala za še kako potrebno in lepo obisk(ov)ano. Povpraševanje je bilo veliko, ni bilo redko, da so nas obiskali celo radovedneži iz tujine – celo iz same metropole so prispeli. Zaenkrat slovenske, a kaj se ve?

Bilo pa je zares tako. Tudi današnji obiskovalci so prišli ne le iz Kamnika, pač pa tudi iz okoliških krajev in celo  Ljubljane. Mešano po generacijah in po spolu, nekateri so prišli s polnimi vrečami, škatlami ne več nošenega tekstila in obutve, sem ter tja se je našel tudi modni dodatek v obliki šala, prstana, manjkalo se ni niti ličnih malih torbic in praktičnih  velikih damskih torb.

 

Med oblačili se pogosto najde tudi prisrčno otroško oblačilce, za najmlajše, in malo večjih številk.

Izmenjava poteka po principu “prinesi in odnesi”, lepa, čista, a ne več nošena oblačila nam lahko le prinesete, če pa začutite željo ali potrebo po novem kosu oblačil, pa si ne bi radi delali stroškov in bi s tem pripomogli še k ohranjanju našega okolja, pa lahko le pridete in si izberete, kar vam oko poželi.

Mesečna izmenjava poteka v sodelovanju MC Kotlovnica in društva Makadam Kamnik, v želji, da naredimo nekaj dobrega. Za skupnost in širše.

Se vidimo prihodnji mesec!

Kartini Djalil,
Društvo Makadam Kamnik

Fotografije: Pina Lenart