Naslovnica / NOVICE / Kamfest 2018: S plesom ozdravljen ugriz pajka

Kamfest 2018: S plesom ozdravljen ugriz pajka

Napovedane padavine so vljudno počakale, da se je iztekel še četrti, nadvse radoživ in poskočen dan festivala Kamfest 2018, na katerem se je, kot vsak dan, tudi tokrat odvila kopica raznovrstnih dogodkov.

V Katzenbergu se je, pod vodstvom Brede Podbrežnik Vukmir, odvila pripovedovalska delavnica Moč življenskih zgodb, avstralski impro zvezdnik Nick Byrne je svoje znanje delil s kamniškimi improvizatorji, knjižnji molji so si oddahnili v Knjižnici v parku, katere neposredna sosedščina že nekaj dni živi tudi v ustvarjalnem sejemskem utripu, otroške oči je, z obiskom dr. Eka, široko odpiralo lutkovno gledališče Fru-Fru.

Mobilni festivalski oder je tokrat zavil k frančiškanom, kjer Gregor Čušin verziral zgodbe iz Stare zaveze, v nekdanjem samostanu v Mekinjah, pa se je, v Kinu Kamfest, odvila še ena izmed filmskih predstav.

Vrhunec dne oz. večera pa je zagotovo predstavljal nastop imenitne italjanske etno skupine Canzoniere Grecanico Salentino, ki ji je s poskočnimi ritmi, s katerimi so nekdaj blažili in zdravili celo ugrize strupenih tarantel, uspelo že domala takoj ob prihodu na oder razmigati že kar domala pregovorno togo kamniško občinstvo, ki se je ob energičnih melodijah vsaj zazibalo, če že ne pošteno znorelo.

Nič nenavadnega, kajti vzdušje je bilo res živo in na poskok, kogar pa sinoči niso vsaj malce zasrbele pete, pa bi najbrž moral še danes obiskati zdravnika.

Da dobrovoljni obiskovalci niso predolgo plesali in posedali po parku in mestu pa je, s samovšečno shizofreno kakofonijo zvokov in besede, učinkoviteje od najstrožje redarske službe, poskrbel Olfamož z Olfa moštvom.

Fotoutrinki 4. dne festivala Kamfest 2018

 

Foto: Aleš Romaniuk

 

Foto: Kamnik.info