Naslovnica / NOVICE / Kamkolo in zaključek letošnje sezone

Kamkolo in zaključek letošnje sezone

Uporabnike sistema KAMKOLO obveščamo, da v teh dneh zaključujemo obratovalno sezono. Za zaključek letošnjega obratovanja smo se odločili tudi v skladu z vladnimi ukrepi za preprečevanje bolezni COVID-19, ki s 16. novembrom začasno ukinja javni prevoz. Kolesa bomo preko zime odstranili iz postaj, jih temeljito pregledali in opravili servis. Po končani zimski sezoni, ob primernih vremenskih pogojih, pa bomo sistem ponovno zagnali.

Letošnjo sezono smo imeli veliko težav z vandalizmom, o čemer smo redno poročali in opozarjali, obenem pa izvajali poostrene nadzore. Zaradi poškodb koles in celotnega sistema je bilo na kolesarskih postajah manjše število koles in posledično tudi manjše število izposoj. S ciljem preprečevanja tovrstnih odklonilnih dejanj je občinska uprava skupaj s Policijo poostrila nadzor nad uporabo in izposojo koles, zoper osumljence kaznivih dejanj nepravilne uporabe ali izposoje koles pa že potekajo predkazenski postopki.

Letošnje leto zaključujemo z naslednjimi podatki, in sicer imamo 220 aktivnih uporabnikov, opravljenih je bilo 5.200 izposoj, največ voženj s Kamkolesom je bilo opravljenih v mesecu juniju, največ izposoj pa zabeleženih na kolesarski postaji na Duplici.

Vsem vestnim uporabnikom KAMKOLESA se ob zaključku kolesarske sezone iskreno zahvaljujemo, da ste bili z nami in ste z uporabo pripomogli k trajnostni mobilnosti in izboljšanju kakovosti zraka v naši lokalni skupnosti. Obenem pa vabimo vse tiste, ki KAMKOLESA še niste preizkusili, da se nam pridružite v letu 2021.

Besedilo: Občina Kamnik