Naslovnica / POUDARJENO / Kamničan Teo Herbstritt je postal državni prvak v smučarskih skokih

Kamničan Teo Herbstritt je postal državni prvak v smučarskih skokih

Mladi smučarski skakalec Teodor Igor Herbstritt iz Laz pri Tuhinju je postal državni prvak v smučarskih skokih dečkov do 14 let.

Prireditelj tekmovanja, Smučarska zveza Slovenije je v sodelovanju z organizatorjem SSK Logatcem, v Planici izvedla tekmovanje, v nedeljo 17. februarja 2019. Tekma je potekala na skakalnici HS 61, K 55.

Zmagovalec, Teo Herbstritt, ki zastopa barve Smučarsko skakalnega kluba Ihan je skočil 62,5m in 62m in v povprečju za slog prejel 18,5 točke, kar je bilo dovolj za zmago s prednostjo 6,2 točke. Drugo mesto je s skokoma 61,5m in 62m dosegel Heberle Nik iz SSD Stol, tretji pa je bil Razpotnik Anej, s skokoma po 61,5m iz SSK Zagorja. O množičnosti in dobri sistemski ureditvi smučarskih skokov pri nas priča podatek, da je na tekmi nastopilo kar 52 tekmovalcev iz 16 klubov.

Ekipa SKK Ihan.

Osvojiti naslov državnega prvaka ni preprosto. Teo se s skoki ukvarja od drugega razreda, ko je imel 8 let. Najprej je nastopal za SSK Mengeš. Danes obiskuje osmi razred OŠ Šmartno, živi pa na Lazah v Tuhinju. Treninge obiskuje dnevno in to z velikim veseljem in zanosom. Do sedaj je njegova najdaljša znamka 90m, ki pa jo bo kmalu premaknil. Ne ustraši se novih izzivov, velikih skakalnic, napornih treningov in odrekanj. Je vztrajen, želi si uspehov in že danes ima za cilj Olimpijske igre. Tako je tudi prav.

Teo s trenerjem Davidom Krapežem.

Naslova državnega prvaka je zelo vesel, saj je bil že velikokrat v ospredju, nikoli pa čisto na vrhu, zato je takoj po tekmi dejal – končno. Večkrat je bil že na stopničkah v pokalu Cocta, kjer je letos skupno tretji. Nastopil je že tudi na tekmah v tujini, nazadnje v Nemčiji in Švici.

Teo se zaveda, da je uspeh odvisen tudi od drugih. Zato se zahvaljuje vodstvu OŠ Šmartno in učiteljem, ki razumejo njegovo športno udejstvovanje. Posebej je hvaležen staršem, ki ga dnevno vozijo na treninge in tekme ter Smučarsko skakalnemu klubu Sam Ihan, predvsem pa trenerju Davidu Krapežu, ki ga je vodil do trenutno največjega uspeha.

Jože Arko