Naslovnica / POUDARJENO / Kamničan Teo Herbstritt je postal tudi poletni državni prvak v smučarskih skokih

Kamničan Teo Herbstritt je postal tudi poletni državni prvak v smučarskih skokih

Teodor Igor Herbstritt  je po zimskem naslovu državnega prvaka v smučarskih skokih dečkov do 15 let, dodal še uspeh na poletnem državnem prvenstvu, saj je skupno osvojil tudi poletno sezono 2019.

Prireditelj tekmovanja, Smučarska zveza Slovenije je izvedla tekmovanje v sodelovanju z organizatorjem ND Rateče Planica in sicer v Planici, meseca septembra. Tekma je potekala na skakalnici HS 61, K 55, točka za meter 2,8. Zmagovalec, Teo Herbstritt, ki zastopa barve Sam Ihana je skočil 62m in 62,5m in v povprečju za slog prejel 18,5 točke, kar je bilo dovolj za zmago s prednostjo kar 12,1 točke.

Drugo mesto je s skokoma 61m in 61,5m dosegel Iztok Bečan iz SD Dolomiti, tretji pa je bil Jaka Drinovec, s skokoma 60,5m in 62,5m iz NSK Tržič, FMG. O množičnosti in dobri sistemski ureditvi smučarskih skokov v Sloveniji pove podatek, da je na tekmi nastopilo blizu 50 tekmovalcev iz 13 klubov.

 

Osvojiti dvojni naslov državnega prvaka v Sloveniji je spoštovanja vreden dosežek. Teo se s skoki ukvarja že od drugega razreda, to je sedem let. Najprej je nastopal za SSK Mengeš, sedaj pa je član SSK Sam Ihan. Obiskuje deveti razred OŠ Šmartno, živi pa na Lazah v Tuhinju. Trenira dnevno, za kar mu ne manjka ne volje, ne veselja. Do sedaj je njegova najdaljša znamka kar 120m, ki jih je dosegel v Planici. Je neustrašen, ne boji se velikih skakalnic, napornih treningov in tudi mnogih odrekanj. Je vztrajen, želi si uspehov in že danes ima za osnovni cilj nastop na Olimpijskih igrah.

 

Dvojnega naslova državnega prvaka je seveda zelo vesel, saj je bil že velikokrat v ospredju, nikoli pa čisto na vrhu. Nastopil je že tudi na tekmah v tujini, nazadnje v Nemčiji in Švici.

Teo se zaveda, da je uspeh prvenstveno odvisen od njega in tudi drugih. Zato se zahvaljuje vodstvu OŠ Šmartno in učiteljem, ki razumejo njegovo športno udejstvovanje. Posebej je hvaležen staršem, ki ga dnevno vozijo na treninge in tekme ter Smučarsko skakalnemu klubu Sam Ihan, predvsem pa trenerju Davidu Krapežu, ki ga je »pripeljal« do trenutno največjega uspeha. Čestitke mlademu skakalcu in srečno v naprej.

Jože Arko