Naslovnica / ŠPORT / Iztok Arbajter in Mojca Flerin sta najboljša športnika Slovenske vojske tudi v letu 2015

Iztok Arbajter in Mojca Flerin sta najboljša športnika Slovenske vojske tudi v letu 2015

Praporščak Iztok Arbajter in nadporočnica Mojca Flerin sta ponovno najboljša športnika Slovenske vojske.

V torek, 8. decembra, je bila v Športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka slovesnost ob razglasitvi najboljšega športnika Slovenske vojske v letu 2015. Slovesnosti sta se udeležila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman. Priznanja za najboljšo enoto na področju športa, najboljšo športnico in najboljšega športnika Slovenske vojske za leto 2015 so prejeli 132. gorski polk, Kamničanka, nadporočnica Mojca Flerin iz 132. gorskega polka in Kamničan, praporščak Iztok Arbajter iz Športne enote Slovenske vojske.

Športna enota zaposluje 65 pripadnikov, ki ob rednih treningih aktivno promovirajo Slovensko vojsko na tekmovanjih doma in v tujini ter s tem spodbujajo šport v vojski. Športnice in športniki v Slovenski vojski so organizirani v športnih reprezentancah, v katerih so tako pripadniki Športne enote kot najboljši športniki iz stalne sestave. Člani reprezentanc se udeležujejo mednarodnih tekmovanj v okviru Mednarodnega sveta za vojaški šport, ki je krovna svetovna organizacija na področju vojaškega športa.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske se skozi vse leto udeležujejo različnih športnih tekmovanj v Slovenski vojski in v okviru Mednarodnega sveta za vojaški šport, ob koncu leta pa najboljši med njimi prejmejo priznanja za športne dosežke. Na slovesnosti so bila podeljena tudi priznanja strelske in orientacijske lige, priznanja za mednarodne vojaške športne dosežke na svetovnih tekmovanjih Mednarodnega sveta za vojaški šport in priznanja prvenstva Slovenske vojske v vojaškem peteroboju.

Vir: Slovenska vojska