Naslovnica / ŠPORT / Kamničani so na judo turnirju Mala Evropa zastopali Slovenijo

Kamničani so na judo turnirju Mala Evropa zastopali Slovenijo

Devet judoistov iz Kamnika in Komende, članov Judo kluba Komenda, se je od 12.8. do 16.8.2016 že tretje leto udeležilo mednarodnih judo priprav v bosanskem Prnjavoru. Judoisti so v soboto 13.8.2016 kot edini predstavniki Slovenije odlično nastopili na Mednarodnem turnirju Kup “Mala Evropa”, ki ga tako kot priprave organizira domači in naš prijateljski klub Džudo klub Soko M.

Tekmovanje je bilo izredno močno, saj so se ga udeležili tekmovalci iz kar 9 različnih držav. Nastopili so judoisti iz Bosne, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Črne gore, Rusije, Romunije, Bolgarije in Slovenije. Konkurenca je bila velika, prav tako so bila pravila nekoliko drugačna od naših, saj v Bosni nimajo dvojnega repasaža, zato izpadeš že po prvi izgubljeni borbi. Kljub vsemu smo bili Slovenci odlični. Domov smo prinesli 4 kolajne, 1 zlato, 1 srebrno in 2 bronasti.

1. Mesto si je priboril LUKA LUKŠIČ, ki je z ipponom zmagal vse 3 borbe.
2. Mesto je v svoji seriji uspehov osvojila HAYA VEINHANDL OBAID, ki je popustila v kon
nem prijemu in premoč priznala le eni nasprotnici.
3. Mesto pa sta vsak v svojih kategorijah dosegla KARIM VEINHANDL in TIMOTEJ JEREB.

 

Karim je prvič nastopil na mednarodni tekmi in se odlično boril. Dve zmagi sta kljub enemu porazu v njegovi zelo številčni kategoriji zadoščali za bronasto odličje. Za Timoteja pa je bila to prva zmaga nasploh, zato smo nanj še posebej ponosni.

judo klub komenda prnjavor 1

Po končani tekmi, uradni podelitvi in svečani otvoritvi priprav so se pričele tridnevne priprave. Jutranja telovadba in dva judo treninga na dan, katere so vsak dan vodili drugi trenerji iz različnih držav. Na ta način so otroci spoznali še druge metode učenja juda ter nekatere nove igre in tehnike. Prav tako smo sklenili nova prijateljstva in si odprli poti za nadaljnja mednarodna sodelovanja. Vsak dan smo poleg treningov imeli tudi druge športne aktivnosti. Tekmovali smo na mednarodnem nogometnem turnirju, kopali smo se na bazenu in v reki Ukrini. Poletne priprave v Bosni so vsako leto zanimive in vsekakor se jih bomo udeležili tudi naslednje leto.

Katarina Kumer