Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kamnik, Arboretum Volčji Potok in Škocjanske jame se skupaj predstavljajo v Pragi

Kamnik, Arboretum Volčji Potok in Škocjanske jame se skupaj predstavljajo v Pragi

Kamnik, Arboretum Volčji Potok in Škocjanske jame se kot ene izmed najbolj privlačnih turističnih atrakcij v Sloveniji letošnjo pomlad predstavljajo obiskovalcem Praškega gradu v okviru razstave Od Alp do Krasa.

Obiskovalci te češke turistične znamenitosti si lahko od 7. aprila do 22. maja, torej v času pred glavno turistično sezono, ogledajo 22 fotografij, na katerih so fotografski utrinki iz Parka Škocjanske jame, Arboretuma Volčji Potok in srednjeveškega mesta Kamnik. Ker je Praški grad ena najbolj obiskanih evropskih znamenitosti, je to dobra promocija za vse tri omenjene destinacije in za Slovenijo.

 

V okviru razstave bo potekala tudi nagradna igra. Med tistimi obiskovalci, ki bodo fotografije iz razstave delili na družabnem omrežju Instagram in jih označili z #fromtheAlpstoKarst, bomo vsak dan izžrebali nekoga, ki bo dobil ali vstopnico za Arboretum Volčji Potok, Park Škocjanske jame ali pa Trnič iz Velike planine.

Kamnik, mesto v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, velja za eno najlepših srednjeveških mest v Sloveniji. Takrat je bilo to cvetoče trgovsko mesto, kjer so imeli sedež andeški grofje z Bavarskega. Na čas, ko je bil Kamnik glavno mesto dežele Kranjske, nas spominja čudovita arhitekturna dediščina. Eden od simbolov mesta je Mali grad, zelo slikovita pa je tudi ulica Šutna, ki velja za najlepšo ulico v mestu.

Arboretum Volčji Potok  je biser slovenske vrtne kulture. Je javni park, ki se razteza na 85 ha površine ob potokih in livadah ob gozdu. V krajinsko oblikovanih zasaditvah je na ogled več kot 3000 vrst in sort okrasne drevnine in drugega rastlinja. Poleg cvetličnih nasadov je za obiskovalce zelo privlačno razgibano otroško igrišče, tudi zato je Arboretum namenjen vsem generacijam in vreden ogleda v vseh letnih časih.

Škocjanske jame so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, samostojno vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine, kamor so bile leta 1986 vpisane zaradi svojega izjemnega pomena za svetovno naravno dediščino. Škocjanske jame so bile 1999 vpisane tudi na seznam Ramsarske konvencije. S tem je mednarodna strokovna javnost priznala izjemen pomen jam, kot enega izmed biserov na planetu Zemlji.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik