Naslovnica / ŠPORT / Kamnik bo sogostitelj Evropskega veteranskega prvenstva v vodnih športih

Kamnik bo sogostitelj Evropskega veteranskega prvenstva v vodnih športih

V Kranju se je v nedeljo, 26. avgusta, začelo Evropsko veteransko prvenstvo v vaterpolu, plavanju, skokih v vodo ter daljinskem in sinhronem plavanju. S tekmovanji so začeli vaterpolisti, od 2. septembra do 7. septembra pa bodo potekala tekmovanja v plavanju, kjer bo na veteranskih prvenstvih debitirala Sara Isaković.

Kranj bo skupaj z Jesenicami, Kamnikom in Bledom v prihodnjih dveh tednih gostil najboljše evropske športnike veterane. S tekmovanji so v Kranju začeli vaterpolisti, med njimi tudi dve slovenski ekipi, in sicer ekipa SD Kranj 75 Triglav v kategoriji starejših od 40 let ter ekipa Triglav Veterani v kategoriji starejših od 60 let. Skakalci v vodo se bodo merili na Jesenicah od 29. avgusta do 2. septembra, kamniški bazen bo med 4. in 8. septembrom gostil sinhrone plavalce, plavalci v daljinskem plavanju pa bodo tekmovali na Bledu 8. in 9. septembra.

Na prvenstvu bo nastopilo 4.714 temovalcev iz kar 41 držav, zagotovo pa bo največje zanimanje za 128 domačih tekmovalcev, ki bodo poleg v vaterpolu nastopili še v skokih v vodo, daljinskem plavanju ter seveda plavanju. Veteransko prvenstvo v domačem Kranju bo prvo tudi za najboljšo slovensko plavalko vseh časov, olimpijko Saro Isaković. Sara bo nastopila z nekdanjo klubsko kolegico Tanjo Blatnik, nekdanjim evropskim prvakom Matjažem Markičem ter vsestranskim športnikom Sandijem Murovcem. Kot se za izjemne športnike spodobi – apetitov po medalji ne skrivajo. Tekmovali bodo v štafeti 4 x 50 m mešano in 4 x 50 m prosto, zanje pa boste lahko navijali 4. septembra na Letnem kopališču Kranj (v primeru slabega vremena bo tekmovanje potekalo v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju). Vstop je prost.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: Žiga Intihar