Naslovnica / NOVICE / Kamnik je bil del predstavitve Slovenije na eni izmed najpomembnejših turističnih borz na svetu

Kamnik je bil del predstavitve Slovenije na eni izmed najpomembnejših turističnih borz na svetu

Slovenija kot turistična destinacija se je od 6. do 10. marca predstavljala na eni izmed najpomembnejših turističnih borz na svetu ITB Berlin in v okviru tega programa je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik obiskovalcem predstavljal tudi turistično ponudbo Kamnika. Pri tem je pritegnil veliko zanimanja različnih agencij in organizatorjev turističnih potovanj.

Med drugim je zanimanje za turistično ponudbo Kamnika pokazala tudi turistična agencija, ki se osredotoča na ameriški trg. Pritegnila jih je predvsem zgodba o velikoplaninskem siru Trnič ter celotna ponudba Kamniško-Savinjskih Alp. Sicer pa je bilo veliko vprašanj o možnostih kampiranja, predvsem glampinga, ter o pohodništvu.

Na turistični borzi ITB Berlin vsako leto sodeluje okoli 10.000 razstavljavcev iz petih kontinentov, obišče pa jo okoli 160.000 obiskovalcev. »ITB Berlin se tako po pomenu in velikosti uvršča v sam vrh mednarodnih turističnih borz in na takšni borzi je predstavitev Kamnika nujno potrebna,« pojasnjuje vodja sektorja turizem na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Nina Irt in dodaja: »S tem se namreč nismo predstavili samo nemškemu trgu, ampak celotni Evropi in celotnemu svetu. Informacije o tem, kaj je obiskovalce borze posebej zanimalo, pa bomo uporabili pri nadaljnjih promocijskih aktivnostih.«

Predstavitev Kamnika na ITB Berlin je bila zadnja predstavitev pred začetkom poletne sezone, ko to turistično destinacijo še vedno obišče največ turistov. Naslednje sejemske predstavitve Zavod za turizem, šport in kulturo načrtuje jeseni. »Na področju turizma je cilj Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik podaljšati čas bivanja posameznih turistov v Kamniku ter okrepiti zimsko sezono. Prepričani smo namreč, da ima Kamnik kot turistična destinacija dovolj ponudbe za vse letne čase,« načrte za naprej pojasnjuje direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik

 

X