Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kamnik se bo predstavil na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji

Kamnik se bo predstavil na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji

Kamnik kot turistična destinacija se vsako leto predstavlja na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji Natour Alpe-Adria. Letos bo ta sejem potekal od srede, 31. januarja, do sobote, 3. februarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v ospredju pa bo zeleni, aktivni turizem.

Na njem se bo predstavilo preko 200 turističnih ponudnikov, med drugim Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenija, Turizem Ljubljana, Ribiška zveza Slovenija, Planinska zveza Slovenije in tudi ponudniki iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Albanije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike, Jordanije in Nepala.

Obiskovalci bodo destinacijo Kamnik našli na dveh točkah. V Stekleni dvorani se bodo predstavila kamniška turistična društva in tudi nekateri kamniški ponudniki. V Marmorni dvorani na osrednji stojnici, poimenovani Zelena vas, pa bo Kamnik kot destinacijo predstavljal Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, posebej pa se bodo predstavile tudi Terme Snovik. Zelena vas poteka pod okriljem konzorcija Slovenia Green ter v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Kamnik namreč  nosi znak Slovenia Green Destination, Terme Snovik pa znak Slovenia Green Accommodation.

Za obiskovalce bo zanimiva tudi posebna nagradna igra. Pri petih različnih destinacijah bodo morali zbrati pet različnih žigov, na koncu pa bodo lahko izžrebali zanimive nagrade. Iz Kamnika jih podarjajo: Zdravilni gaj Tunjice, Slovenia Eco Resort in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. V soboto, 3. februarja, od 11. do 13. ure pa bo na glavnem odru Andreja Bečan vodila delavnico in prikaz izdelave Trniča,

Sejem je za obiskovalce odprt vsak dan od 10. do 19. ure. Vsak obiskovalec z nakupom vstopnice ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog revijo Oddih s seznamom razstavljavcev in opisom obsejemskega dogajanja. Več informacij pa je na voljo na njihovi spletni strani www.natour-alpeadria.si.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik