Naslovnica / NOVICE / Kamnik se bo z “Igro rož” odel v cvetje

Kamnik se bo z “Igro rož” odel v cvetje

Konec maja in v začetku junija se bo Kamnik z »Igro rož«, novo prireditvijo, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo slovenskih floristov, odel v cvetje in rože.

Igra rož bo trajala od 25. maja do 3. junija, v tem času pa bodo mesto preplavili cvetličarji, ki bodo Kamnik dodobra okrasili s cvetjem. Samo dogajanje bo pospremljeno tudi z večernimi koncerti in drugim spremljevalnim dogajanjem, tako da bodo lahko, kot je v Kamniku na tovrstnih prireditvah že kar nekako v navadi, »v rož’cah« tudi številni obiskovalci, ki jih utegne zanimiva prireditev in njen spremljevalni program pritegniti v mesto, prepričani pa smo lahko, da se bo dalo v mestu kaj dobrega in cvetlično obarvanega tudi pojesti.

Uvodni del Igre rož bodo v pretežni meri zaznamovali slovenski cvetličarji, ki bodo širom mesta, v sklopu državnega tekmovanja cvetličarjev, s cvetjem okrasili različne hiše ter izdelali cvetlične aranžmaje, s katerimi se bodo potegovali tudi za udeležbo na evropskem prvenstvu cvetličarjev na Poljskem.

Pester in raznolik program Igre rož bo s številnimi brezplačnimi delavnicami potekal tudi v Arboretumu Volčji Potok, kjer si bo sočasno moč ogledati tudi cvetlični sejem, sejemski utrip pa bo zaznati tudi na Šutni, kjer bodo svoje izdelke razstavljali domači obrtniki.

Igra rož, za katero se nadejamo, da bo postala tradicionalna in obiskana vsaj približno tako kot Kamfest ali Dnevi narodnih noš, bo zagotovo v veliki popestrila kamniški pomladni utrip, Kamnik pa bo z novo prireditvijo dobil še lepšo podobo in novo zanimivost, ki utegne v naše kraje privabiti tudi turiste in obiskovalce.