Naslovnica / NOVICE / Kamnik v soju prazničnih luči

Kamnik v soju prazničnih luči

Nocoj se je v Kamniku, brez kake posebne prireditve, dogodka ali drugega pompa, ki ga je, kot še marsikaj drugega, odnesla pandemija, prižgala praznična razsvetljava.

Občina Kamnik letos prižiga prazničnih mestnih lučk, bržkone iz povsem razumljivih razlogov, ni posebej napovedovala, vseeno pa je bilo središče Kamnika, kamor so se na sprehod podale številne družine, okoli 17. ure prav simpatično živahno in obljudeno.

Skrita čast prižiga prazničnih luči je letos pripadla delavcem Komunalnega podjetja Kamnik, ki so, kakor vsako leto, poskrbeli za namestitev kakih šest in pol kilometra različnih lučk in druge praznične okrasitve, med katero še posebej izstopa izjemno lepo in košato ter z lučkami lepo okrašeno mestno novoletno drevo na Glavnem trgu, ki letos izvira od (vsaj nam) neznanega darovalca iz Podgorja, ki se mu lahko najlepše zahvalimo, kajti smreka je zares zelo lepa.

Kljub temu, da prižig luči v Kamniku ni bil posebej napovedan, je bilo okoli 17. ure, ko so se lučke prižgale, moč opaziti kar precej sprehajalcev, predvsem družin, ki so prišle pogledat praznično razsvetljeno mesto.

Na prizorišču smo srečali tudi župana Mateja Slaparja, ki je dal “komando” za prižig luči, sami pa smo ga mimogrede zaprosili še za krajšo izjavo. Kaj je župan povedal, pa si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku.