Naslovnica / NOVICE / Kamnik zažarel v soju prazničnih luči

Kamnik zažarel v soju prazničnih luči

KAMNIK, 4. december 2014 – Veselo vznemirjenje je kljub dežju v popoldanskih urah napolnilo Glavni trg v Kamniku in naraščalo vse do 18.30 ure. Dogajanje se je začelo nekoliko skrivnostno, z vrtečimi ognjenimi kroglami in po zraku frlečim ognjem, s katerim sta ob glasbeni spremljavi vešče žonglirala umetnika Sanja Žmavc in Mladen Baćić. Ob zaključku njune predstave z naslovom Ecce Luminum sta obiskovalce otvoritvenega dogodka prazničnega programa Kamnik. Decembra. Čas veselja. pozdravila župan Kamnika Marjan Šarec in Franci Kramar, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, vrhunec večera pa je bil seveda prižig prazničnih lučk, s katerimi Kamnik decembra zažari in zaživi povsem drugače.

Na veliki rdeči gumb so po glasnem odštevanju pritisnile male ročice in Kamnik se je odel v praznični soj tisočerih lučk, ki krasijo in osvetljujejo staro mestno jedro, pri tej zabavni nalogi pa je malčkom na pomoč z veseljem priskočil župan. A iskrice pričakovanja ob odštevanju do prižiga lučk niso tlele le v otroških očeh, saj so se čarobni preobleki treh kilometrov prazničnih luči le težko uprli tudi odrasli.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti dejal, kako prav je, da se je ta dogodek pričel z ognjem, tem starodavnim simbolom, in njegovo toplino, ki nas bo grela v teh hladnih dneh. Vsem je zaželel lep praznični december in povabil na prireditve, ki jih je predstavil Franci Kramar. S prireditvami za vse okuse in za vse generacije nas bo program Kamnik. Decembra. Čas veselja. razveseljeval vse do začetka novega leta in popestril dolge decembrske večere. Praznično dogajanje v Kamniku se bo tako nadaljevalo že jutri, ko ga bo ob 17.30 uri obiskal Miklavž.

Besedilo: TIC Kamnik
Fotografije: Bojan Težak