Naslovnica / POUDARJENO / Kamniška kolesarka Tina Brelih je bila na Maratonu Franja nahitrejša

Kamniška kolesarka Tina Brelih je bila na Maratonu Franja nahitrejša

Kolesarka in simpatična kamniška policistka Tina Brelih (KD Alpe) je na letošnjem Maratonu Franja, z najboljšim časom med tekmovalkami, poskrbela, da je zmaga ostala doma. Pravzaprav pa bi lahko rekli, da je šlo za dvojno kamniško zmago med ženskami, saj je iz Kamnika tudi drugouvrščena Katarina Novak.

Lep, vendar precej vroč dan, je naporno maratonsko kolesarsko preizkušnjo naredil še težjo, vendar je zmagovalka Tina Brelih v izjavi za portal Prijavim.se dejala, da ji vročina ni delala prevelikih težav, saj je šla na dirko sproščena in neobremenjena oziroma, kot je dejala: “»Vročine nisem občutila. Na dirko sem šla neobremenjena, ker nisem pričakovala rezultata. Kot vedno poskušam preživet Franjo, ker je po navadi veliko padcev. Tudi letos je bil padec pred Vrhniko, ki sem se mu komaj izognila. Do tam se nisem počutila tako dobro, da bi z veseljem nadaljevala dirko, na Kladje pa se mi je odprlo. Videla sem, da je to mogoče moj dan in sem do konca vozila tako. Pomoči ekipe nisem imela, saj so vsi zelo močni in hitri in so šli naprej. Vendar na Franji to ni problem, saj vedno najdeš skupino, v kateri prideš do cilja. Letos nisem imela veliko priprav, tudi vreme nam ni šlo na roko, zato je danes zmagala glava.«

Kamniški uspeh na Maratonu Franja, pa je z drugim mestom zelo dopolnila še ena kamniška kolesarka, in sicer Katarina Novak, ki sicer nastopa za ljubljanski kolesarski klub BTC City.

Razen obeh kamniških kolesark, ki sta se na letošnjem Maratonu Franja uspeli povzpeti na stopničke, pa si čestitke za dosežke in udeležbo na maratonu zagotovo zaslužijo tudi vsi ostali kamniški kolesarji in kolesarke, ki jih ni bilo malo.

Kako so se uvrstili, pa si lahko ogledate na spletni strani: http://www.franja.org/rezultati-2019.html oziroma na spletnem portalu Prijavim.se, kjer si lahko ogledate tudi obsežno galerijo fotografij.

Iskrene čestitke vsem!

Vir in fotografija: Prijavim.se