Naslovnica / NOVICE / Kamniška peka sta zgrožena: “Odvržen kruh ni iz kamniških pekarn!”

Kamniška peka sta zgrožena: “Odvržen kruh ni iz kamniških pekarn!”

Lastnika kamniških pekarn Kamnik in Evropa ostro obsojata dejanje neznanca, ki je na polju pri Godiču v naravo odvrgel večjo količino kruha ter obenem odločno zatrjujeta, da ta kruh zagotovo ni iz njunih pekarn, kar sta pripravljena, če bi bilo kaj takšnega potrebno, tudi dokazati.

Muhamet Lacaj – Pekarna Kamnik I in II

Na naš včerajšnji prispevek o najdbi večje količine odvrženega kruha na polju pri Godiču, sta se danes odzvala lastnika dveh oz. treh kamniških zasebnih pekarn, in sicer Muhamet Lacaj, ki ima v lasti pekarni Kamnik I in II, ki se nahajata v Svetilniku in na Glavnem trgu, ter Xhevat Cocaj iz pekarne Evropa na Ljubljanski ulici.

Xhevat Cocaj – Pekarna Evropa

Odvržen kruh ni iz kamniških pekarn

Ogorčena nad dejanjem neznanca, ki vsaj posredno meče slabo luč na vse peke v Kamniku in njegovi okolici, sta se odločila, da nas pokličeta, saj sta želela pojasniti, da odvržen kruh in pecivo ne izvirajo iz njunih kamniških pekarn, kar sta v vsakem trenutku pripravljena tudi dokazati. Se pa obenem nadejata, da bodo neznanega storilca, ki je očitno povsem brez spoštovanja do ljudi, narave in tudi kruha, odkrili policisti, ali inšpekcijske službe. Po njunem mnenju bi se dalo izvor odvrženega kruha izslediti že s pomočjo dobavnic moke v katere žaklje je bil spravljen odvržen kruh. Sama namreč pri peki kruha uporabljata oz. nabavljata moko drugih proizvajalcev, kar sta nam, četudi jima tega ne bi bilo treba, pokazala z vabilom v skladišče moke v njunih pekarnah.

 

Kot je dejal Muhamet Lacaj, imajo v pekarnah Kamnik I in II, za odvoz pekovskih izdelkov z vsebnostjo mesa sklenjeno in urejeno pogodbo s podjetjem Biotera, medtem ko suhe ostanke kruha in peciva prevzemajo okoliški kmetje. Na enak način imajo za to poskrbljeno tudi v pekarni Evropa na Ljubljanski cesti, nam je pojasnil tudi lastnik pekarne Xevat Cocaj.

S pogovorom z obema lastnikoma kamniških zasebnih pekarn, še posebej pa sodeč po njunem, iskreno zgroženem in ogorčenem odzivu ter ogledu skladišč moke, za katera sta vztrajala naj si ju ogledamo tudi sami, pa lahko najbrž z zagotovostjo zapišemo, da odvržen kruh v Godiču zagotovo ne izvira iz omenjenih kamniških pekarn. Kot smo že omenili, pa sta lastnika kamniških pekarn nad dejanjem neznanca dobesedno zgrožena, saj pravita, da je nespoštovanje oz. žaljenje kruha, enako nespoštovanju in žaljenju mame.

Zaradi komentarjev nekaterih posameznikov, ki so odvržen kruh nekako povezovali s prenovo pekarne v Svetilniku, pa je bil še posebej prizadet Muhamet Lacaj, lastnik pekarne Kamnik, ki je dejal, da ima v lasti več pekarn po celi Sloveniji in da kruha nikoli niso metali stran. Pekarno v Svetilniku, ki bo kmalu prenovljena in ponovno odprta, pa urejajo v sodobno evropsko pekarno po najvišjih standardih.

Odvržen kruh bodo pojedli osli

Nas pa veseli, da je zgodba z odvrženim kruhom dobila domala srečen konec. Na naš zapis so se namreč domala takoj odzvali v bližnjem Eko resortu pod Veliko planino, kjer imajo tudi manjši živalski vrt z različnimi vrstami domačih živali.

Zato so, zelo pohvalno, odvržen kruh pobrali, nabralo se ga je za poln kombi, in ga odpeljali v Eko resort, kjer se ga bodo, kot je zapisal Matjaž Zorman, direktor družbe Palmieri in Eko resorta, na družabnem omrežju, razveselili njihovi osli.

Odvržen kruh ter pecivo, ki se ga je nabralo za poln kombi, bodo pojedli osli v Eko resortu pod Veliko planino.

Policisti bodo obvestili inšpekcijske službe

Glede na to, da je zgodba o odvrženem kruhu povzročila precej zgražanja in pozornosti javnosti, smo na Policijsko upravo poslali vprašanje, ali so bili o dogodku morda obveščeni tudi policisti.

S PU Ljubljana so nam sporočili, da o dogodku sicer niso bili obveščeni, bodo pa policisti navedeno vseeno preverili in izvedli ustrezne ukrepe oz. o vsem skupaj obvestili pristojne inšpekcijske službe.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve