Naslovnica / ŠPORT / Kamniške mažoretke odlične na državnem prvenstvu

Kamniške mažoretke odlične na državnem prvenstvu

Na državnem prvenstvu Mažoretne zveze Slovenije, ki je potekalo v Novem mestu, so kamniške mažoretke osvojilo kopico odličij ter v skupnem seštevku tekmovanja skupin izboljšale svojo lansko uvrstitev.

Minuli vikend je v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu potekalo 2. Odprto državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije, na katerem so svoje mažoretne spretnosti pokazale tudi članice Društva kamniških mažoretk Veronika.

mazoretke dp 2016 11

V soboto 7. maja so se najprej pomerile v disciplini Prvi korak, kjer najmlajše članice, do vključno 10. leta, nastopijo po točno predpisanem vzorcu na obvezno glasbo. To tekmovalke in njihove trenerje spodbuja k učenju osnovnih znanj, ki so potrebna za nastope in tekmovanja, kot kaže, pa najmlajše kamniške mažoretke, ki trenirajo pod mentorskim in trenerskim vodstvom Monike Cerar, osnovne mažoretne veščine odlično obvladajo, saj so osvojile kar 11 zlatih in 2 srebrni medalji.

mazoretke dp 2016 1

Istega dne sta se Katja Krošelj in Katja Trpotec, kot predstavnici kamniškega mažoretnega društva, udeležili sprejema pri županu Mestne občine Novo mesto.

Naslednjega dne, v nedeljo, 8. maja 2016, so se kamniške mažoretke pomerile v tekmovanju skupin. Skupine tekmujejo v figurativi, to je točka na mestu, ki ima obvezen prihod in odhod na tekmovalno prizorišče in v paradi, kjer se dekleta premikajo naprej ter morajo v dveh minutah prehoditi 60 metrov, pri čemer se tekmovalne točke obeh nastopov oz. plesov seštejejo za končno uvrstitev.

mazoretke dp 2016-6

 

Kamniško mažoretno skupino, ki deluje in trenira pod vodstvom trenerk Adriane Porovne in Tine Jereb, je sestavljalo 17 deklet, ki so na državnem prvenstvu ponosno zastopale in predstavljale barve občine Kamnik, v skupni razvrstitvi pa so dosegle odlično 6. mesto, s čemer so za mesto izboljšale tudi svojo lansko uvrstitev.