Naslovnica / NOVICE / Kamniške mažoretke so uspešno nastopile na državnem prvenstvu

Kamniške mažoretke so uspešno nastopile na državnem prvenstvu

Članice Društva kamniških mažoretk Veronike so se minuli vikend uspešno udeležile državnega prvenstva slovenskih mažoretnih skupin v Laškem.

Minuli vikend, 13. in 14. maja, je v Laškem potekalo državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije, ki so se ga udeležile tudi kamniške mažoretke, na Laškem parketu pa se je v dveh tekmovalnih dneh zbralo več kot 800 mažoret iz 23. različnih klubov.

Kamniška dekleta so se tudi letos pomerila v različnih disciplinah. V soboto je poteklo tekmovanje v neformacijah (par in solo) ter tekmovanje najmlajših v Prvem in cici koraku.

Nedelja je bila rezervirana za slavnostno tekmovanje skupin, na katerem so se mažoretne skupine pomerile v figurativi, ki je točka na mestu, ter paradi, kjer je potrebno ob poljubni glasbi v manj kot dveh minutah prehoditi 60 metrov.

Kamniške mažoretke so letos prvič tekmovale tudi v neformacijah, na letošnjem državnem prvenstvu pa so dosegle prav lepe rezultate.

Še posebej so izstopale najmlajše mažoretke, ki so v Prvem koraku osvojile 6 zlatih in eno srebrno medaljo, v disciplini Solo kadet je Iris Sitar osvojila 6. mesto, v disciplini Solo senior pa je bila Monika Cerar 8.

Pri tekmovanju parov Par kadet sta Pika Šala in Teja Zore osvojili 6. mesto, Živa Trobevšek in Neža Soldo sta bili 8., prav tako 8. pa sta bili v disciplini Par junior tudi Špela Homar in Lana Razdevšek.

 

Na nedeljskem tekmovanju skupin sta sodelovali dve skupini kamniških mažoretk, in sicer mlajša kadetska skupina, ki jo sestavljajo dekleta do vključno 11. leta, ki je zasedla 7. mesto, ter starejša junior skupina z dekleti do starosti vključno 15 let, ki pa se ji je za las izmuznila tudi medalja, tako da so v vrhunski konkurenci slovenskih mažoretnih skupin osvojile odlično 4. mesto.

Fotografije: Boris Vrabec