Naslovnica / ŠPORT / Kamniški borci s palico uspešni v Parizu

Kamniški borci s palico uspešni v Parizu

Na pariških ulicah je bilo pretekli konec tedna opaziti zanimiv prizor. Nanje so se namreč zgrnile trume športnikov, noseč široke nasmeške in – palice. Odvijal se je enajsti Titis Parisiens, mednarodno ekipno prvenstvo v disciplini canne de combat.

Titis Parisiens je, če vprašate člane Canne kluba Kamnik, v svetu canne de combata eno najprijetnejših tekmovanj. Odlikuje ga sproščeno in prijateljsko vzdušje, ki povezuje športnike raznolikih držav in kulturnih ozadij, ki brez težav najdejo skupni jezik v svojem navdušenju do borbe s palico. V sklopu tekmovanja se med ekipami odvijejo taktično in estetsko dovršene borbe ter spletejo nove prijateljske vezi, na podlagi katerih naš šport dobiva nove razsežnosti.

Letošnji Titis Parisiens je zaznamovalo preko 80 udeležencev, ki je pod učinkovitim vodstvom organizatorjev uspelo odigrati rekordno število borb v enem dnevu. Ekipa, v kateri smo sodelovali člani Canne kluba Kamnik, se je s tekmovanja vrnila z uspešnim nastopom in osvojila 5. mesto. Za tekmovanje, ki ga nestrpno pričakujemo v prihodnjem letu, si cilje postavljamo še višje.

Titis15 Jerca-Ben

Foto: www.octarine-catcher.com – (Jerca Primc (levo) blokira napad Benjamina Latta)

Če vas privlačijo veščine borbe s palico ter si želite dinamične in vsestranske vadbe, vas vabimo, da se nam pridružite na treningih. V Canne klubu Kamnik s februarjem vpisujemo nove člane!

canne2

 

canneVeč informacij lahko dobite na:
https://www.facebook.com/pages/Canne-klub-Kamnik/162091850554445 in

canne.kamnik@gmail.com