Naslovnica / KULTURA / Kamniški dijaki z izvrstnim recitalom počastili kulturni praznik

Kamniški dijaki z izvrstnim recitalom počastili kulturni praznik

Dijaki in dijakinje Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra so sinoči uprizorili več kot izvrsten recital, s katerim so se poklonili slovenski kulturi in jutrišnjemu prazniku.

V avli kamniške gimnazije se je včeraj zvečer zbrala kar precejšnja pisana množica obiskovalcev, ki so z zanimanjem in navdušenjem prisluhnili recitalu poezije v izvedbi dijakinj in dijakov, ki obiskujejo GSŠRM.

Kako bi tudi ne, kajti dijakom je ob pomoči njihovih mentorjev znova uspel veliki met, saj so z izvrstno scenografijo, četudi šolska avla najbrž ni ravno najprijaznejše prizorišče za izvedbo tovrstnih predstav, in odlično izvedbo recitala, ki bi se je ne sramovali niti profesionalci, znova uspeli več kot navdušiti.

V navdušenju nad videnim recitalom, ki utegne s svojo preprostostjo, iskrenostjo, inovativnostjo in kvalitetno izvedbo, v marsičem zasenčiti tudi letošnjo državno proslavo, lahko brez najmanjšega zadržka zapišemo, da bi sinočnji recital kamniških dijakov in dijakinj, če bi komu od pristojnih kaj takšnega seveda prišlo na misel oz. bi za kaj takšnega pokazali zanimanje in si predstavo vsaj ogledal, lahko brez sramu in zadrege služil tudi kot uradna občinska proslava ob kulturnem prazniku, ki bi si zaslužila mesto na velikem odru kamniškega Doma kulture.

Za pripravo in izvedbo sinočnje prireditve si dijaki in dijakinje ter njihovi mentorji zaslužijo vse pohvale, nadejamo pa se, da utegne njihov recital ob primerni priložnosti, za kaj takšnega bi utegnila morebiti biti prava tudi proslava ob letošnjem občinskem prazniku, doživi še kako ponovitev.