Naslovnica / NOVICE / Kamniški gasilci na »ZMAJ-u 2022«

Kamniški gasilci na »ZMAJ-u 2022«

Gasilci PGD Kamnik smo se minulo soboto udeležili 8. taktičnega tekmovanja gasilskih operativnih enot »ZMAJ 2022« v organizaciji belokranjskega gasilskega društva PGD Kot – Brezje.

Kljub številnim intervencijam ter drugim aktivnostim v društvu najdemo člani operativne enote tudi čas za udeležbo na taktičnih tekmovanjih, saj so tovrstna tekmovanja izraziti približki realnih intervencij in lahko služijo kot dober trening. Na samo udeležbo na tovrstnih tekmovanjih se posebej ne pripravljamo, saj se preverja znanje, ki ga osvojimo že tekom rednih izobraževanj in praktičnih vaj.

V Belo Krajino smo se tokrat odpravili na povabilo gasilcev iz PGD Kot – Brezje, s katerimi smo se prvič srečali na taktičnem tekmovanju v Ljubljani. Udeležba na tekmovanjih prinese tudi izmenjavo mnenj in znanj o tem, kako se lotevajo intervencij v drugih gasilskih zvezah po Sloveniji, hkrati pa se spletejo tudi marsikatere prijateljske vezi.

Tekmovanje je obsegalo preverjanje in ocenjevanje znanja na petih delovnih točkah v občini Semič: na prvi je šlo za simulacijo prometne nesreče dveh traktoristov v gozdu, vključno s hujšo poškodbo gozdarja z motorno žago; na drugi točki smo gasili osebno vozilo, kjer se je ogenj razširil tudi na bližnji gozd; tretja točka, ki je bila fizično najbolj naporna, je simulirala gozdni požar, pri čemer je bilo potrebno napeljati kar nekaj cevovoda v breg; na četrti točki je bilo potrebno po uspešnem nasilnem vstopu v objekt rešiti osebo, ki je storila samomor z obešanjem in odprtjem plinskih jeklenk; peta točka pa je preverjala znanje rokovanja z različnim gasilskim orodjem ter znanje teorije gasilske organizacije.

Same točke oziroma intervencije vnaprej niso znane. Ekipa dobi na sprejemnem mestu natisnjen poziv kot bi bil na pozivniku, zatem pa se odpravi »na intervencijo«. Določen oteževalen faktor predstavlja tudi nepoznavanje terena, saj se »intervencije« dogajajo izven meja našega običajnega posredovanja.

Ekipa šestih kamniških gasilcev je zasedla, podobno kot že v Ljubljani, dobro, vendar nekoliko nehvaležno, četrto mesto med šestnajstimi sodelujočimi ekipami. Vendar to ni bistveno spremenilo naše odločitve, da so tovrstna tekmovanja koristna in da se jih bomo še udeleževali

PGD Kamnik
Fotrografije: PGD Kamnik in Neja Marcijan Slapnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve