Naslovnica / NOVICE / Kamniški gasilci uspešno na tekmovanju GEŠP enot v Postojni

Kamniški gasilci uspešno na tekmovanju GEŠP enot v Postojni

Šestčlanska ekipa PGD Kamnik se je v soboto v Postojni udeležila tekmovanja gasilskih enot širšega pomena (GEŠP), kjer so dosegli zelo dobro uvrstitev ter s tem pokazali vrhunsko mero usposobljenosti in znanja reševanja ponesrečencev v prometnih nesrečah.

gesp postojna pgd kamnik 2

 

V ekipi PGD Kamnik so na tekmovanju v Postojni sodelovali: Luka Schnabl – vodja ekipe, Blaž Galjot, Primož Janežic, Samo Resnik, Mitja Kemperle in Lara Schnabl, ki so med 13. sodelujočimi ekipami uspešno branili barve svojega gasilskega društva in, kljub nekoliko oslabljeni postavi, osvojili zelo solidno 8. mesto. Omeniti je namreč treba, da sta se na tekmovanje skupaj z omenjenimi pripravljala tudi Teja Jazbinšek in Gregor Janežič, ki se tekmovanja iz upravičenih razlogov žal nista mogla udeležiti.

gesp postojna pgd kamnik 9

Je pa kamniška ekipa od ostalih sodelujočih moštev nekoliko izstopala, saj je imela v svoji postavi tudi gasilko, če bi bilo vse po sreči, bi bili v moštvu kar dve, kar je za nekatera slovenska gasilska društva morda še nepredstavljivo, na Kamniškem pa že dolgo časa nekaj povsem običajnega, saj se kamniške gasilke, z ramo ob rami, že kar nekaj časa uspešno in enakovredno s svojimi moškimi kolegi podajajo tudi na najzahtevnejše gasilske intervencije.

gesp postojna pgd kamnik 5

Skratka, ekipa PGD Kamnik se je na tekmovanju GŠEP enot v Postojni izvrstno odrezala, za kar si zasluži vse čestitke, mi pa smo lahko nanje samo še bolj ponosni ter kljub upanju, da njihove pomoči ne bomo nikoli potrebovali, tudi pomirjeni, ker vemo, da so vrhunsko usposobljeni in venomer pripravljeni priskočiti na pomoč.

Fotografije: Matic Maček