Naslovnica / ŠPORT / Kamniški judoisti so se iz Celja vrnili s štirimi medaljami

Kamniški judoisti so se iz Celja vrnili s štirimi medaljami

Minulo soboto, 10. decembra 2016, je v Celju potekal novoletni judo turnir, na katerem so uspešno nastopili tudi mladi judoisti iz Kamnika in Komende, ki so se s turnirja vrnili s kar štirimi medaljami.

Na turnirju slovenskega pokala, ki ga je zaznamovala tudi mednarodna udeležbi so se zelo dobro odrezali Brina Frece, Enej Begić Lamut in Mark Jelnikar, ki so v svojih kategorijah osvojili srebrne medalje, ter Lan Balantič, ki si je priboril bronasto odličje.

judoisti-kamnika-na-novoletnem-turnirju

Od tekmovalcev iz Judo klub Kamnik, je imel najtežje delo Lan Balantič pri mlajših kadetih (U16), saj se pri tej starosti že zbistrijo vrste s kvalitetnimi borci, kjer prihaja do izraza znanje in kvalitetno delo na treningih, tako da slabši tekmovalci ne prihajajo več na tekmovanja. Lan, ki tekmuje v kategoriji do 66 kilogramov, je tri krat zmagal, izgubil pa le enkrat v pol finalu proti favoriziranemu Stefanu Veljkoviču iz Bežigrada, ki je bil na koncu zmagovalec te kategorije. Borbo je Lan sicer dobro začel, kjer je imel tudi pobudo, a kasneje naredil usodno napako, ki je v želji po zmagi šel v nožni met, ki pa ga je Stefan dobro kontroliral in s protitehniko Lana vrgel na hrbet. Lan je z ostalimi borci suvereno pometel in se veselil bronaste medalje.

lan-balantic-na-3-mestu

Enej Begić Lamut je bil drugi v kategoriji starejših dečkov in deklic, za zlato medaljo je izgubil proti Anžetu Maroltu iz celjskega Sankakuja.

srebrna-brina-frece

Brina Frece, ki je tekmovala pri mlajših deklicah,  pa je osvojila srebro in izgubila je le proti Lari Petrovič iz Dupleka.

Pri mlajših dečkih smo imeli še Jakoba Plantariča, ki je z dvema zmagama in dvema porazoma zasedel 7. mesto. Enako mesto sta v svoji težinski kategoriji osvojila še Enej Vukšinič in Mally Matej.

mlajsi-decki-in-deklice-kamnika-s-trenerko-janjo-lamut

Turnirja sta se udeležila tudi dva judoista Judo kluba Komenda, in sicer Mark Jelnikar in Luka Lukšič, ki sta se dokazovala v isti kategoriji: mlajši dečki +55kg, v kateri je bilo kar 15 tekmovalcev.

img_6427

Luka je s svojimi premišljenimi in vedno bolj dovršenimi borbami uspel premagati 4 nasprotnike in se tako prebil v finale. Tam se je pomeril z že poznanim nasprotnikom Kostanjškom iz JK Oplotnica. Tokrat je bil Kostanjšek premočan in ga je s kontra metom vrgel na ippon. Tako je Luka končal na vseeno odličnem drugem mestu. Vse pohvale za dobro borbo gredo tudi Marku, ki se je odlično boril proti mnogo bolj izkušenemu tekmovalcu, nato pa se mu je tokrat žal izmuznila priložnost za borbo v repasažu in je zato končal brez uvrstitve.

img_6402

Besedilo in fotografije: Janja Lamut in Boštjan Veinhandl