Naslovnica / ŠPORT / Kamniški karateisti dominirali v Domžalah

Kamniški karateisti dominirali v Domžalah

Na sončno in toplo zimsko soboto, 20.12.2014, so se karateisti Karate-Do kluba Kobushi Kamnik odzvali povabilu organizatorja Atoma iz Domžal in se udeležili tradicionalnega Božično-Novoletnega turnirja na OŠ Domžale. Turnir je bil letos prvič tudi mednarodno obarvan, saj so se povabilu odzvali tudi karateisti iz Brača. Skupno je na turnirju sodelovalo sedem karate klubov.

IMG_0416Tekmovanje je potekalo v kategorijah elementov, kat in športnih borb. Karate klub Kobushi je na turnirju zastopalo 16 tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah in osvojilo prav toliko odličij. Po seštevku vseh prejetih medalj so tekmovalci klubu priborili prvo mesto med vsemi udeleženimi klubi na turnirju.

V kategoriji elementi cicibani je visoko premoč med petnajstimi nastopajočimi pokazal Aleks Gluvič z osvojenim prvim mestom, Ažbetu Drolcu pa je za las ušla uvstitev na zmagovalni oder. Med malčki z belimi pasovi sta s prvim in drugim mestom slavila Enej Sladič ter Gregor Kvas. Pri malčkih rumeni in oranžni pas je Anže Vrhovnik osvojil prvo, Tilen Zupet drugo, Robert Kunaj pa nehvaležno četrto mesto.

IMG_0033V tekmovanju v katah je Aleks Gluvič zlati medalji v elementih dodal še bronasto. Med močno konkurenco dvanajstih tekmovalcev sta suvereno slavila Anže Vrhovnik s prvim ter Miha Šala z drugim mestom. Enej Sladič in Blaž Novak sta, v kategorijah mlajših in starejših dečkov beli pasovi, oba osvojila prva mesta, Anže Zupin ter Miha Zorman sta si v članski kategoriji priborila prvo in drugo mesto, Milan Kunaj pa je med veterani osvojil tretje mesto.

V športnih borbah je Aleks Gluvič med malčki posegel še po eni zlati medalji, Anže Zupin pa si je priboril srebrno odličje med člani. V ekipnem delu športnih borb je ekipa Karate kluba kamnik v sestavi Robert Kunaj, Maks in Aleks Gluvič, Enej Sladič, in Miha Šala osvojila odlično drugo mesto.

IMG_0086

Ostali tekmovalci, ki so žal ostali brez odličja vendar kljub temu uspešno zastopali barve kluba, pa so bili Tadej Tilinger, Žiga Opresnik, Ažbe Drolc in Matevž Bele.

Trenerji Karate-Do kluba Kobushi Kamnik čestitamo vsem nastopajočim za odlične dosežke, njihovim staršem in družinskim članom za podporo, vsem skupaj pa želimo vesele in srečne Božično-Novoletne praznike.