Naslovnica / ŠPORT / Kamniški karateisti uspešno nastopili na turnirju v Ihanu

Kamniški karateisti uspešno nastopili na turnirju v Ihanu

Pomlad je polna turnirjev v borilnih športih. V soboto 9.4.2016 je v Ihanu potekal že 6. S.K.I.F. mednarodni karate-do turnir za Kyu (šolske) pasove, ki ga je organiziral Karate-Do klub Atom iz Domžal. Tekmovanja se je udeležilo preko 150 tekmovalcev iz 14 klubov iz vse Slovenije.

Na povabilo Shotokan Karate-do Internacional zveze Slovenije so se tekmovanja udeležili tudi karateisti iz Shotokan Karate-Do klub Kobushi Kamnik. Kamniški karate klub je več kot uspešno zastopalo 14 tekmovalcev, saj so v skupnem seštevku osvojili tretje mesto med sodelujočimi klubi.

Karate klub KOBUSHI 4

Tekmovanje je potekalo v elementih, katah in športnih borbah, ločeno po starostih in stopnji pasu. V tekmovanju v elementih, v kategoriji malčki z belimi pasovi so nastopali štirje člani kamniškega kluba. Maks Turk je osvojil prvo mesto, Matevž Bele se je zavihtel na drugo mesto, Nace Kališnik in Rok Uršič pa sta osvojila četrto in peto mesto. Med malčki z rumenimi in oranžnimi pasovi je nastopal Aleks Gluvič in osvojil tretje mesto. Med mlajši dečki z belimi pasovi pa sta Nejc Kališnik in Tilen Bičanič osvojila prvo in drugo mesto. Med starejšimi dečki z belim pasom je Gregor Kvas svojil drugo mesto, med zalenimi pasovi pa si je konkurenco podredil Tilen Zupet.

Odlične nastope so tekmovalci prenesli tudi na tekmovanje v katah. Med malčki z belimi in rumenimi pasovi je Aleks Gluvič osvojil drugo mesto. V skupini mlajših dečkov z belimi pasovi je Gregor Kvas osvojil peto mesto, med zelenimi pasovi pa je Tilen Zupet osvojil tretje, Robert Kunaj pa nehvaležno četrto mesto. Pri starejših dečkih z zelenimi pasovi pa sta Miha Šala in Anže Vrhovnik osvojila prvo in četrto mesto. Med članicami z modrimi pasovi je Eva Gruber osvojila odlično drugo mesto, pri veteranih pa je Milan Kunaj stopil na najvišjo stopničko.

Karate klub KOBUSHI 5

V športnih borbah so nastopili štirje člani kluba in vsak od njih je dosegel super rezultate. Robert Kunaj je v skupini dečkov (+40 kg) osvojil četrto mesto, medtem ko je Miha Šala v enaki kategoriji prišel do tretjega mesta. V skupini mlajših dečkov je nastopil Aleks Gluvić in osvojil peto mesto. Milan Kunaj pa si je pokoril konkurenco tudi v kumiteju in se v kategoriji veteranov zavihtel na prvo mesto.

Karate klub KOBUSHI 1

Trenerji kluba vsem nastopajočim čestitajo in poudarjajo da so odlični rezultati odraz trdega in zavzetega dela na treningih.

Prvič je na turnirju sodeloval tudi karate klub Mokronog, ki ga vodi Tadej Trinko. Z Mihom Gavezom sta pred leti skupaj ustanovila kamniški karate klub. Osvojili so svoji prvi dve medalji na tekmovanjih za kar jim iskreno čestitamo.

Karate klub KOBUSHI Kamnik