Naslovnica / ŠPORT / Kamniški košarkarji so uspešno nastopili na mednarodnem turnirju v Srbiji

Kamniški košarkarji so uspešno nastopili na mednarodnem turnirju v Srbiji

V začetku januarja so se kamniški košarkarji udeležili močnega mednarodnega turnirja v Bečeju v Srbiji.

V močni konkurenci madžarskih, romunskih, srbskih in slovenskih klubov smo kamniške barve zastopali v kategorijah: pionirji U-13, pionirji U-15, kadeti U-17, ter veteranska ekipa +35, katera je bila sestavljena večinoma iz staršev, katerih otroci so člani našega kluba.

Po naporni a nič kaj dolgočasni 11 urni vožnji do Vojvodine smo prispeli v hladni Bečej, kjer smo v hotelu razpakirali kovčke, ter se odpravili k počitku. V petek 6.1.2017 smo namreč že imeli prve tekme. Le te so bile prijateljske ter namenjene ogrevanju pred glavnim turnirjem, ki se je pričel v soboto 7.1.2017.

Na dvodnevnem turnirju se je najbolj izkazala naša najmlajša ekipa Pionirjev U-13, katera ni poznala grenkobe poraza. Prav se ekipe so fantje nadigrali in zasluženo osvojili prvo mesto.

Nekoliko slabše je šlo ekipi starejših pionirjev U-15. Prvo tekmo so tesno dobili proti drugi slovenski  ekipi Miklavž z rezultatom 37:36. Nato pa izgubili proti naslednji dve tekmi, ter na koncu osvojili odlično tretje mesto in se domov prav tako vrnili z zasluženim pokalom.

Prav tako je tretje mesto v svoji kategoriji osvojila ekipa kadetov U-17.

V tekmi za tretje mesto so se pomerili z ekipo Miklavž in uprizorili res napeto tekmo. Potem, ko so večino časa zaostajali za tekmeci, pa so v končnici sestavili svoje vrste, ter po podaljšku zmagali z rezultatom 60:58.

Tretje mesto in še en osvojen pokal pa je dosegla tudi veteranska ekipa. Čeprav fantje pred turnirjem niso veliko igrali skupaj, pa so na tekmah pokazali veliko borbenosti in timskega duha, ter zasluženo osvojili pokal za tretje mesto.

Po odličnih igrah, ter osvojenih pokalih je bila v nedeljo 8.1.2017 tudi dolga pot do doma nekoliko lažja.

Robert Prosen

X