Naslovnica / ŠPORT / Kamniški kolesarski kros letos tudi za mednarodne točke

Kamniški kolesarski kros letos tudi za mednarodne točke

Tridesetega aprila bo Kamnik gostil prvo gorsko-kolesarsko dirko v letu 2016, že 19. Kamniški kros pa bo letos nosil oznako UCI C.1. Lani je omenjena dirka štela za državne naslove, tokrat pa bo gostila tudi tuje tekmovalce, seveda ne bodo manjkali niti najboljši Slovenci, saj bo preizkušnja štela tudi za slovenski pokal SloXcup. Prireditelj dirke domači Calcit Bike Team v teh dneh pridno usklajuje še zadnje podrobnosti in se dogovarja s tujimi ekipami oziroma tekmovalci, med katerimi bo najbolj zanimivo ime Tanja Žakelj, najboljša Slovenka v zadnjem obdobju. Manjkali ne bodo niti domači predstavniki, ki bodo skušali karseda najbolje braniti barve kamniške ekipe.

kros calcti 2015 98

Zadnja zmagovalca Kamniškega krosa, ki je bil mednarodna dirka prve kategorije (UCI C.1), sta iz leta 2014, to pa sta Tanja Žakelj in Slovak Michal Lami. Žakljeva je lani na državnem prvenstvu ponovila uspeh, med člani je slavil Luka Mezgec. Vsaj v moški konkurenci je letos za pričakovati novega zmagovalca, v ženski konkurenci pa bi lahko Žakljeva prišla do tretje zaporedne zmage. Najboljšo Slovenko teden dni prej v Avstraliji čaka dirka za svetovni pokal, nato pot v Slovenijo, tako prireditelji kot navijači pa upajo, da se bo 30. aprila bo 14. uri postavila za startno črto in pokazala kaj zmore. Omenimo lahko, da so blizu prihodu na dirko tudi številni Italijani in Avstrijci, med najbolj zanimivimi je italijanska ekipa Forestale, katere člana sta dvojčka Daniele in Luca Braidot.

V petek, 29. aprila, bo uradni trening na progi med 17. in 18. uro. Dan kasneje bo prva dirka ob 10. uri, takrat se bodo s starta pognali veterani, amaterji in tekmovalci v kategoriji do 15 let. Med 11.45 in 13.00 bodo dirkali v mlajših kategorijah. Ob 14. uri je start za moške elite, U23, ob 14.01 za ženske elite, ob 14.02 pa U19, U17 in mladinke. Ob 16.10 bo zdaj že tradicionalna dirka poganjalčkov. Ob 16.30 bo podelitev nagrad najboljšim.

 Svoj delček v mozaik bo pristavil tudi Turistično-informacijski center Kamnik, ki bo na dan dirke organiziral Okuse Kamnika in bo imel oglede mesta.

Calcit Bike Team