Naslovnica / KULTURA / Kamniški kulturni krog pripravlja »proslavo« ob kulturnem prazniku

Kamniški kulturni krog pripravlja »proslavo« ob kulturnem prazniku

Člani neformalnega združenja Kamniški kulturni krog, ki združuje kamniške kulturne ustvarjalce različnih generacij in področij ustvarjanja, v sredo, 8. februarja 2017, sredi mesta znova načrtujejo svojevrsten kulturno-umetniški dogodek, s kater0 bodo ustvarjalno in na svoj način obeležili slovenski kulturni praznik.

Saj se še spomnite lanskega 8. februarja, mar ne? Turoben, dela prost praznični dan, kot nalašč za poležavanje pred TV sprejemniki, lenobno srebanje juhice in spomin na rajnkega Franceta, ki je bil večini še najbolj pri srcu v časih, ko je njegova podoba krasila 1000 tolarski bankovec, medtem ko peščici kamniških kulturnih in umetniških zagnancev slovenski praznik kulture pomeni nekoliko več.

Zaradi tega so se zbrali v Kamniški kulturni krog in na več prizoriščih pod vznožjem Malega gradu uprizorili precej drugačno proslavljanje slovenskega kulturnega praznika, ki sicer v praznično središče mesta ni pritegnil tolikšnih množic kot kak narodno-zabavni ali pop ansambel, vseeno pa je pritegnil domala presenetljivo število obiskovalcev, ki so se odzvali spontanemu vabilu k proslavljanju kulturnega praznika.

Spomin na lanski 8. februar ob vznožju Malega gradu si lahko obudite v prispevku »Kultura in prosveta, to naša bo osveta!« (Klikni za ogled prispevka), če pa ste lanski dogodek zamudili, pa vas morda navede k temu, da se udeležite vsaj letošnjega.

Kamniški kulturni krog namreč »proslavo« pripravlja tudi letos in lahko smo prepričani, da utegne biti še bolj pestra, zanimiva, poučna in bržkone tudi še bolj zabavna kot lanska, zato se jo bržčas, če vam je za kulturo in umetnosti sploh kaj, udeležite tudi sami.

Zatorej, v sredo, 8. februarja 2017, se točno opoldne (in ne glede na vreme) dobimo pod malograjskim pobočjem v središču Kamnika in ob programu, ki ga pripravlja Kamniški kulturni krog, skupaj proslavimo slovenski praznik kulture.

Pa brez bojazni, nihče ne bo grizel, niti pobiral vstopnine, prav tako pa vse skupaj ne bo prizadejalo gorja, ne davkoplačevalcem, ne občinski blagajni.

Vljudno vabljeni!