Naslovnica / ŠPORT / Kamniški plesalec Valentin Trobevšek si je priplesal naslov svetovnega prvaka

Kamniški plesalec Valentin Trobevšek si je priplesal naslov svetovnega prvaka

Na svetovnem prvenstvu na Češkem si je kamniški plesalec Valentin Trobevšek, član Plesnega kluba Miki, v disciplini mladinskih street dance show solistov, priplesal naslov svetovnega prvaka, medtem ko so se plesalci mladinske street show formacije istega kluba, med katerimi je kar nekaj plesalcev s Kamniškega, razveselili srebrne medalje.

 V času od 20. do 23. septembra so se v Ustiju nad Labijem pomerili najboljši street show plesalci na Svetovnem prvenstvu v street show plesih. Trenerji in koreografi Anja Jurić, Andraž Mrak in Nastja Horvat, so na  tekmovanje pripravili kar 62 plesalcev, od med katerimi je bilo tudi 13 kamniških plesalcev, ki so z nastopi navdušili mednarodne sodnike in osvojili odlične rezultate, v štirih disciplinah pa celo najboljše uvrstitve slovenske reprezentance.

Mladi kamniški plesalec Valentin Trobevšek je s točko »Mr. Bean« in številnimi komičnimi vložki predstavil plesno igro na plesišču. Lanski svetovni prvaki, otroška street show formacija, so z rudarsko in močjo kamniških plesalcev: Gajo Ahlin Kremžar, Prisho Griprasad, Pio Hutar in Vitom Plahutnikom, naslov točke je »Rudarjenje«, izkopali srebrni pokal in medalje.

Slovensko zastavo so najvišje dvignili tudi Kamničani: Andrej Jerin, Timotej Poličnik, Valentin Trobevšek, plesalci mladinske street show formacije »What if Jack…«, ki je že peto leto zapored osvojila naslov svetovnih vice prvakov.

Trenerja in koreografa Anja in Andraž sta poleg že omenjenih točk tik pod stopničke popeljala otroško pionirsko malo skupino »Na paši«, na 7. mesto pa mladinsko malo skupino »Kupid« (Timotej Poličnik).  Članska zasedba z vključenimi Kamničani: Niko Gjurin, Dašo Lupis Pirc, Borom Plahutnikom, Evo Ramšak, Ano Terčič in Ajo Zajc, je pod vodstvom trenerke in koreografinje Nastje popravila lanski rezultat in z vsebino »High School Musical« priplesala na odlično 4.mesto.

Vsi plesalci mladinske street show ekipe PK Miki bodo plesno leto zaključili z nastopom na Evropskem prvenstvu v street show plesih v Skopju. V času od 7. do 11. novembra bodo branili svoje odlične nastope s ciljem zlatih medalj v vsaj treh disciplinah.

Saša Eminić Cimperman