Naslovnica / Črna kronika / Kamniški policisti so pobeglemu vozniku zasegli vozilo ter mu izdali še za 2580 evrov glob
Simbolična fotografija.

Kamniški policisti so pobeglemu vozniku zasegli vozilo ter mu izdali še za 2580 evrov glob

Vožnja brez izpita in pobeg med postopkom zasega vozila bo voznika Peugeota, ki so ga policisti včeraj lovili med Kamniško Bistrico in Stahovico, zelo drago stala.

Po podatkih, ki so jih danes posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so včeraj popoldne policisti Policijske postaje Kamnik pri kontroli prometa v okolici Kamnika oz. na območju Kamniške Bistrice, ustavili voznika osebnega vozila znamke Peugeot 106.

Tekom postopka so policisti ugotovili, da voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu policisti vozilo hoteli zaseči, kar pa vozniku očitno ni bilo najbolj povšeči, saj se je med postopkom zasega vozila usedel v vozilo in s kraja pobegnil v smeri proti Stahovici.

Policista sta se zapeljala za pobeglim voznikom in ga večkrat, na predpisan način, poskušala zaustaviti s svetlobnimi in zvočnim znakom, česar pa voznik ni upošteval in vozil naprej, med vožnjo pa je voznik storil tudi več cestno prometnih prekrškov.

Policisti so voznika in njegovo vozilo slednjič le uspeli ustaviti ter vozniku vozilo, ki ga je kasneje odpeljala vlečna služba, tudi zasegli.

Voznik pa ob vsem skupaj ni ostal zgolj brez vozila, ampak bodo policisti zoper njega na pristojno sodišče podali tudi obdolžilni predlog, in sicer zaradi večjega števila storjenih prekrškov. Skupna višina glob storjenih prekrškov znaša kar 2580 evrov, o njih pa bo odločilo pristojno sodišče za prekrške.

X