Naslovnica / Črna kronika / Kamniški policisti so uspešno raziskali serijo vlomov v gostinske lokale

Kamniški policisti so uspešno raziskali serijo vlomov v gostinske lokale

Policisti Policijske postaje Kamnik so uspešno preiskali serijo več vlomov v kamniške gostinske lokale, ki naj bi jih osumljeni 29-letni Ljubljančan, ki se že nahaja v priporu, izvršil v začetku tega leta.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je osumljeni 29-letnik iz Ljubljane, med 5. in 7. 1. 2019, v Kamniku in Šmarci izvršil več vlomov v gostinske lokale, pri čemer je dvakrat  vlomil  v  restavracijo na Groharjevi ulici v Kamniku,  kjer je odtujil denar, enkrat 150 evrov, drugič 10 evrov. Na Ljubljanski cesti v Kamniku mu v gostinski lokal sicer ni uspelo vlomiti in je od dejanja odstopil, vseeno pa je na vratih lokala povzročil za  okoli  500  evrov škode.  Prav tako je  poskušal  vlomiti še v drug gostinski  lokal  na  Ljubljanski  cesti  v  Kamniku, kjer mu ravno tako ni uspelo odpreti  vrat, zato je svojo tolovajsko srečo preizkusil na še enem gostinskem lokalu na Ljubanjski  cesti, kjer je iz skladišča odnesel sesalnik ter računalniški monitor, s čemer je lastnika škodoval za 1650 evrov. Iz gostinskega lokala  v  Šmarci pa  je nepridiprav odtujil manjši prenosni sef (blagajno) in lastnika oškodoval za okoli 100 evrov.

Policisti so z zbranimi  obvestili in zavarovanimi  dokazi, med katerimi so bili tudi posnetki videonadzornih kamer ter sledi, ki jih je storilec pustil na kraju vlomov, ugotovili, da si je pri vlomih pomagal z orodjem.

Policisti  PP  Kamnik so zoper zoper 29-letnika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno  tožilstvo  v  Ljubljani, in sicer  zaradi  utemeljenega suma storitve šestih kaznivih  dejanj  večole tatvine. 29-letnik pa se, zaradi podobnih kaznivih dejanj, storjenih na območju Ljubljane, že nahaja v priporu.