Naslovnica / Črna kronika / Kamniški policisti zasegli drogo in ročne bombe

Kamniški policisti zasegli drogo in ročne bombe

Pri dveh mladeničih, starih 20 in 26 let, so kamniški policisti, po odredbi sodišča zaradi suma posesti prepovedane droge, opravili hišno preiskavo v kateri so so našli večjo količino droge ter tudi ročne bombe.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so kamniški policisti, 20. 9. 2016, na podlagi odredbe sodišča v zvezi suma posesti prepovedane droge, opravili hišni preiskavi pri 20- in 26-letnemu osumljencu.

V hišni presikavi 26-letnemu osumljencu so policisti zasegli tri vojaška eksplozivna sredstva oz. ročne bombe, okrog 875 g prepovedane droge konoplje, ki je bila pakirana v PVC vrečke, približno 2 g prepovedane droge amfetamin ter drugi predmeti potrebni za preprodajo. Pri hišni preiskavi so policisti zasegli tudi več kot 3000 evrov gotovine v različnih apoenih.

 

Pri 20-letnemu osumljencu policisti niso odkrili predmetov, ki so bila povezana s kaznivim dejanjem, 26-letnika pa so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Kazenska ovadba je bila podana tudi zoper 20-letnika.

Za 26-letnika bi lahko rekli, da je stari znanec Policije, saj je bil, po podatkih PU Ljubljana, že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.