Naslovnica / KULTURA / Kamniški Solidarci v predsedniški palači

Kamniški Solidarci v predsedniški palači

Pevke in pevci DKD Solidarnost pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju

25. oktobra 2016, na državni praznik Dan suverenosti, smo na povabilo Protokola republike Slovenije, pevke in pevci Delavsko kulturnega društva Solidarnost gostovali v Predsedniški palači na Erjavčevi 17 v Ljubljani. Sodelovali smo v kulturnem programu v počastitev državnega praznika Dneva suverenosti in istočasno dneva odprtih vrat, ki ga ob vsakem državnem prazniku organizira Urad predsednika Republike Slovenije.

Nastopili smo v veliki dvorani predsedniške palače ob prisotnosti predsednika države Boruta Pahorja in številnih gostov odlikovanja in drugih naključnih obiskovalcev. Na stopnicah velike dvorane smo najprej skupaj z Otroškim mladinskim zborom Osnovne šole Muta zapeli Slovensko himno.

dkd-pri-pahorju-2

Po predstavitvi Ženskega in Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost smo skupaj zapeli še pesem Benjamina Ipavca Slovenska dežela in pesem Antona Foerstra  Pevec.  Po nagovoru predsednika republike in fotografiranju z njim na stopnicah velike dvorane smo šli na vodeni ogled palače. V svoji pisarni nas je sprejel tudi predsednik Borut Pahor in se z nami zadržal v sproščenem pogovoru med katerem smo mu tudi omenili, da smo 15.oktobra obiskali naše zamejske Slovence na Avstrijskem Koroškem. Med ogledom palače in protokolarnih daril smo na steni v pisarni generalne sekretrarke predsednika republike opazili tudi veliko sliko kamniškega Malega gradu.

Po pogostitvi smo palačo zapustili skozi vhod na Prešernovi 8, kjer smo si ogledali tudi menjavo straže.

Martin Gorenc