Naslovnica / Črna kronika / Ljubljanski policisti prijeli kamniškega roparskega tolovaja

Ljubljanski policisti prijeli kamniškega roparskega tolovaja

Ljubljanski policisti so bili, 23. januarja 2016, ob 23.15 obveščeni, da sta dva mlajša moška na Trgu republike v Ljubljani, s pomočjo sile oropala par mladoletnikov. Eden izmed obeh novodobnih “rokovnjačev”, ki so ju policisti kasneje prijeli v gostniskem lokalu, pa je 20-letni Kamničan.

Ugotovljeno je bilo, da sta osumljenca (17-letni Ljubljančan in 20-letni Kamničan) pristopila do dveh mladoletnih oškodovancev in od njiju zahtevala denar, kar sta podkrepila s fizično silo. Enemu od oškodovancev sta odtujila polnilno baterijo, bančno kartico in kabel za telefon ter slušalke, s čimer sta ga oškodovala za približno 100 evrov.

Na podlagi posredovanega opisa osumljencev, sta bila roparja pri pregledu terena izsledena v gostinskem lokalu na Šubičevi ulici, policisti pa so pri njima odkrili tudi odtujene predmete, ki so jih vrnili oškodovancu.

Obema osumljencema je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeta prostost, tekom današnjega dne pa bosta privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.  Bržčas kamniškemu “rokovnjaškemu” prestopniku sklicevanja na nadaljevanje tradicije nekdanjih bistiških rokovnjačev, ne bodo šteli v olajševalno okoliščino.