Naslovnica / ŠPORT / Kamniški triatlonci osvojili vrsto naslovov na državnem prvenstvu v duatlonu

Kamniški triatlonci osvojili vrsto naslovov na državnem prvenstvu v duatlonu

Kamniški triatlonci in triatlonke so na včerajšnjem državnem prvenstvu v duatlonu osvojili kopico najvišjih mest in naslovov državnih prvakov. Najbolje se je odrezal Matevž Planko (TK Trisport), ki ni osvojil zgolj naslova državnega duatlonskega prvaka v svoji kategoriji, ampak je zmagal tudi v absolutni konkurenci, izvrstno pa sta se odrezali tudi Maruša Klemenc (TK Utrip) in Tjaša Vrtačič (TK Trisport), ki sta med ženskami osvojili absolutno 2. in 3. mesto.

Glede na to, da je državno prvenstvo v duatlonu, ki ga vsako leto organizirajo v Ribnici, potekalo v dežju bi mu lahko pripisali skoraj triatlonski značaj, le da so se morali atleti in atletinje z vodo tokrat spopadati kar med tekom in kolesarjenjem.

Tekma je bila, kot vsako leto, zanimiva, saj gre za prvo resnejše tekmovanje v sezoni na katerem se pokaže pripravljenost slovenskih tekmovalcev v duatlonu in triatlonu, sodeč po doseženih rezultatih, pa so kamniški triatlonci in triatlonke na sezono pripravljeni odlično, saj so uspeli poseči po številnih najvišjih mestih ter osvojiti kopico odličij.

planko  ribnica1

Najvišje je posegel Matevž Planko (TK Trisport), ki je postal absolutni zmagovalec tekmovanja, ob tem pa, v kategoriji starejših mladincev, osvojil tudi naslov državnega prvaka v duatlonu, več kot odlično pa so se odrezala tudi dekleta, saj je Maruša Klemenc (TK Utrip) osvojila absolutno 2. mesto med ženskami in postala članska državna prvakinja, Tjaša Vrtačič pa je bila absolutno 3. in postala državna prvakinja med mlajšimi mladinkami.

klemenc vrtacic ribnica

Nasploh so kamniški atleti v Ribnici skupaj osvojili kar 7 prvih mest, in sicer:

  • Matevž Planko (TK Trisport) – absolutni zmagovalec in 1. mesto v kategoriji starejših mladincev
  • Miro Kregar (TK Trisport) – veterani 3
  • Bojan Trojar (TK Trisport) – veterani 4
  • Tjaša Vrtačič (TK Trisport) – mlajše mladinke
  • Maruša Klemenc (TK Utrip) – članice
  • Jan Maradin (TK Utrip) – starejši dečki
  • Vita Škerjanc (TK Trisport) – mlajše deklice

Razen omenjenih prvih mest, pa so kamniški triatlonci in triatlonke osvojili še kopico drugih in tretjih mest ter drugih odličnih rezultatov, ki si jih lahko ogledate na povezavi: Duatlon Ribnica 2016

Foto: Tomaž Vrtačič