Naslovnica / ŠPORT / Kamniški triatlonci uspešni tudi v duatlonu in akvatlonu

Kamniški triatlonci uspešni tudi v duatlonu in akvatlonu

Športniki, ki tekmujejo, v triatlonu, se pogosto preizkusijo tudi v sorodnih disciplinah, kot sta duatlon in akvatlon.

Tako se je 2. maja v Logatcu odvijalo državno prvenstvo v duatlonu, kjer tekmovalci najprej tečejo, nato kolesarijo in ponovno tečejo.

Absolutni državni prvak je postal član kamniškega Triatlon kluba Trisport, Matevž Planko. Državna prvaka v svojih kategorijah sta postala še Trisportovca Domen Obreza in Jan Škrjanc, sicer pa so uspeh z devetimi medaljami dopolnili še: Mark Šporn, Matic Mežnar, Domen in Klemen Bojanc, Vita Škrjanc, Vita in Tomaž Pilih, Manca Maradin in Ajda Ahačič.

Na duatlon sta na zmagovalni oder stopila tudi člana drugega kamniškega triatlonskega kluba Utrip Neža Pogačar in Žiga Podgoršek.

Zadnja tekma v mesecu pa je bilo državno prvenstvo v akvatlonu, kjer atleti najprej tečejo, nato plavajo in ponovno tečejo.

Tudi na prijetnem prizorišču v Brestanici je absolutni zmagovalec postal član TK Trisport Exoterm in sicer Jan Škrjanc. Drugi je bil Mark Mandič (TK Utrip), tretji pa Urh Klenovšek (TKL Ljubljana).

Tudi tretje uvršena članica je pripadnica kamniškega TK Utrip in sicer Neža Pogačar.

Osvojenih je bilo še nekaj zlatih, srebrnih in bronastih medalj, o čemer si lahko več preberete na klubskih straneh.

 

Vikend je bil sicer uspešen tudi zaradi nastopa Tjaše Vrtačič na tekmi za članski evropski pokal na Poljskem, kjer je osvojila 18. mesto.

Nastopil je tudi Planko, a po solidnem plavanju in odličnem kolesarjenju ni uspel dodati dobrega teka, a tekmo kljub temu zaključil.

Je pa v tem mesecu za njim zadovoljiva uvrstitev na tekmi za Afriški pokal v Tuniziji, kjer je bil 13.

V maju so se odvile še tekme v triatlonu ob Gardskem jezeru, kjer je zmagala Tjaša Vrtačič, Jan Škrjanc pa je bil drugi.

Tudi oder za absolutne zmagovalce na Triatlonu Ptuj in Triatlonu Ankaran sta bila obarvana v črno – rdeče – bele barve Trisporta.

Na Ptuju je zmagal Jan Škrjanc, na tretjem mestu pa je bil Domen Obreza, v Ankaranu pa se je po premoru, z zmago vrnil Matija Meden, na tretjem mestu pa mu je družbo delal Klemen Bojanc.

V juniju se tekme nadaljujejo tako doma kot v tujini. Šolarje pa vabimo na šolsko področno tekmovanje v akvatlonu, ki bo v petek v Termah Snovik.

Nataša Planko
Fotografije: DP v akvatlonu Rajhenburg in DP v duatlonu Logatec