Naslovnica / ŠPORT / Kamniški triatlonci uspešni v Poreču

Kamniški triatlonci uspešni v Poreču

Zadnjo nedeljo je TK SWIBIR iz Zagreba v Poreču ponovno organiziral triatlonsko tekmo v polovičnem ironmanu, katere se vsako leto udeleži tudi 100 in več slovenskih triatletov. V letošnjem letu se je na tekmo prijavilo tudi pet članov kluba TK TRISPORT in sicer Gregor Berlisk, Marko Hren, Miro Kregar, Miha Pančur in Matic Romšak.

Tekmovanje je potekalo v odličnih vremenskih pogojih, saj je bila temperatura vode v hladnem nedeljskem jutru še vedno dobrih 20 stopinj, na kolesu je tekmovalce in tekmovalke že obsijalo sonce, ki pa niti na tekaškem delu ni bilo premočno. Nastopiloje 294 moških, 58 žensk in 135 tekmovalcev v štafetah.

Zmagal je Andrej Vištica, tudi že evropski prvak, najboljši Slovenec je bil Primož Kirn na 8. mestu, med Kamničani pa je najboljši rezultat dosegel Matic Romšak v kategoriji M50-54, ki se je s časom 4.38,52 uvrstil na drugo mesto v kategoriji, prav tako srebrno medaljo je v kategoriji M55-59 osvojil Marko Hren, s časom 4.58,51, Gregor Berlisk M45-48 je na 8.mestu končal z 5.03,26, Miha Pančur M40-44 pa je s časom 4.51,07 še ujel 15.mesto. Miro Kregar M55-59 je bil kljub najboljšemu času v kategoriji, žal diskvalificiran.

 

Tekma je bila odlično organizirana, zato so Trisportovci obljubili, da se v Poreć še vrnejo, tudi v večjem številu.

Triatlonska sezona se tako, tudi za najbolj vztrajne, počasi zaključuje. Trisportovci Tjaša Žnidar, Miro Kregar in Matic Romšak so se uvrstili tudi na evropsko prvenstvo, kjer bodo nastopili že čez slabih 14 dni. Zaželimo jim dober rezultat.