Naslovnica / NOVICE / Kamniški učenci 6. razredov so obiskali Avstrijo

Kamniški učenci 6. razredov so obiskali Avstrijo

V soboto, 23. 3. 2019, so se šestošolci različnih kamniških šol (OŠ Stranje. OŠ Marije Vere, OŠ Toma Brejca, OŠ Frana Albrehta in OŠ Šmartno v Tuhinju), ki obiskujejo nemščino, odpravili na strokovno ekskurzijo v Avstrijo. Ekskurzija, ki je bila izbirna, je potekala v organizaciji občinskega aktiva učiteljev nemščine.

Učenki OŠ Šmartno v Tuhinju sta ekskurzijo predstavili takole: Zjutraj ob 7.00 smo se zbrali pred šolo in pričakali dvonadstropni avtobus. V Mariboru smo imeli prvo postojanko, kjer smo pojedli zajtrk. Ko smo prišli čez mejo, smo najprej obiskali čokoladnico Zotter, ki se nahaja v kraju Riegersburg. Tam smo poizkusili različne vrste čokolad.

Po degustaciji smo pojedli zasluženo kosilo in obiskali mini živalski vrt, ki se nahaja v neposredni bližini čokoladnice.

Potem smo se odpravili v mesto Gradec in si pod strokovnim vodstvom ogledali nekatere njegove največje znamenitosti (stolno cerkev, mestno hišo, otok na Muri, hišo umetnosti idr.). Obiskali smo tudi grajski hrib, na katerega smo se povzpeli z dvigalom. Ob pol šestih smo se odpravili proti domu.

 

MNENJE: Ta ekskurzija nama je bila zelo všeč. Mlajšim učencem, ki obiskujejo nemščino, pa svetujeva, naj se tudi prihodnja leta pridno učijo nemško, saj bi radi, da si čokoladnico ogledajo tudi drugi. Prepričani sva, da jim bo izlet všeč.

Zapisali učenki OŠ Šmartno v Tuhinju, Zala Osolnik in Jerca Zakonšek, ter učiteljica nemščine Julija Remenik