Naslovnica / NOVICE / Kamniško Božično sejmarjenje

Kamniško Božično sejmarjenje

V soboto, 13.12., je trg pod pečino Malega gradu ponovno zaživel. Za sobotno oživitev starega mestnega jedra je poskrbelo Kulturno umetniško društvo Kufr v sodelovanju z Diversity-express yourself sejmom.

Na Božičnem sejmarjenju, kot so dogodek poimenovali, so imeli obiskovalci priložnost nakupa daril ali pozornosti zase. Ustvarjalci in rokodelci so, kot vedno, ponujali najrazličnejše izdelke. Skozi celotno popoldne se je odvijala delavnica vlivanja plavajočih svečk. Za sladko razpoloženje je s peko palačink poskrbela gospa Marjanca, božičkovi škratki pa so napekli pecivo in piškote za vse pridne otroke.

 

Samo sejemsko dogajanje so obogatili Kufrovci s spremljevalnim programom. Poleg čarovnika Jake, je občinstvo navdušila tudi Manca Berlec, ki je s svojim nastopi jemala dih že v šovu Slovenija ima talent, vrhunec dogodka pa je bil prihod Božička s polnim »kufrom« daril, ki jih je s pomočjo škratov razdelil med otroke. Tudi najbolj neučakani otroci so ga dočakali, ga pobožali po bradi in se z njim slikali, vsi obiskovalci pa so se lahko ogreli ob brezplačnem kozarčku božičnega čaja ali kuhanega vina.

Prijetno popoldne se je tako zlilo v čaroben večer, mestne luči in božične melodije so ustvarile prijetno in toplo atmosfero v skritem kotičku starega mestnega jedra.

Ajda Špacapan, KUD Kufr
Foto: Janez Anželj