Naslovnica / NOVICE / Kapelica na Kopiščih je ponovno čista

Kapelica na Kopiščih je ponovno čista

Malo dobre volje ter nekaj truda, ki ga je v odstranitev in čiščenje kapelice samoiniciativno vložil Kamničan Matevž Skamen, in spominska kapelica na Kopiščih je ponovno čista packarije, ki so jo pred slabim tednom na napisno ploščo nakracali neznanci.

Pred dnevi smo poročali o tem, da so brezobzirni neznanci z napisom oskrunili spominsko kapelico na Kopiščih. Packarijo neznancev je odkril občinski hišnik, ki je prišel pospravit uvenelo cvetje, vence in dogorele sveče, ter o vsem skupaj nemudoma obvestil vodstvo občine, ki je obvestilo tudi policijo. Policija primer preiskuje, zaenkrat pa storilec oz. storilci še niso bili odkriti.

Najbrž bi bila kapelica popacana še kar nekaj časa, če se ne bi njenega čiščenja danes samoiniciativno lotil Kamničan Matevž Skamen, ki se je, takoj ko se je vrnil z dopusta, oborožil z gobico in organskim čistilom ter se kolesom podal v Kamniško Bistrico, kjer se je ročno lotil odstranjevanja packarije na plošči z napisom.

ociscena kapelica kopisca 7

Po poskusu z neagresivnim organskim čistilom, ki ga nekoliko bolj naravovarstveno osveščene gospodinje uporabljajo v gospodinjstvu, je ugotovil, da se bo barvo, ki so jo na napisno tablo napackali neznani objestneži, uspelo odstraniti, ne da bi pri tem jeklena napisna plošča utrpela kakršno koli škodo. Packarijo, ki je kazila kapelico, je tako uspel v celoti odstraniti, pri svojem početju, pa ni bil sam, saj mu je pri delu z veseljem pomagala tudi družina iz Kamnika, s katero se je naključno srečal pri kapelici.

Tako lahko z velikim veseljem sporočimo, da je kapelica na Kopiščih, po zaslugi gospoda Matevža Skamna, znova čista, kar pa bi najbrž težko rekli za vest zlikovcev, ki so kapelico pred tednom dni barbarsko oskrunili.

Nadejamo se, da jim kaj podobnega v prihodnje ne bo prišlo več na misel, gospodu Matevžu Skamnu ter tudi naključni, vendar žal neznani, družini, ki mu je pomagala pri delu, pa se lahko samo najlepše zahvalimo in mu čestitamo za ves njegov trud, ki ga je samoiniciativno vložil v očiščenje kapelice, saj gre nedvomno za dobro delo in plemenito dejanje, ki ga kaže posnemati. Bravo!