Naslovnica / ŠPORT / Kar 10 naslovov državnih prvavkov za kamniške triatlonke in triatlonce

Kar 10 naslovov državnih prvavkov za kamniške triatlonke in triatlonce

Kamniški triatlonci so v Kočevju, kjer je v soboto potekalo državno prvenstvo v super sprint in sprint triatlonu, osvojili kar 10 naslovov državnih prvakov.

Najuspešnejši klub je bil kamniški klub s tradicijo, Triatlon klub Trisport Exoterm. Trisportovci so pobrali kar devet naslovov državnih prvakov (njihovi sta bili tudi dve zmagi v najmlajših kategorijah, kjer še nimajo državnih prvenstev), en naslov pa je šel v drugi kamniški klub, Utrip.

Tekmovanja so se odvijala v popoldanskem času in če so jo otroci in kadeti odnesli v suhem vremenu, so se mladinci, člani in veterani spopadali še z dežjem in mokro cesto. Žal številni tudi s konkretnim dotikom, padcem.

Kljub temu pa so Kamničani dokazali, da so v slovenskem triatlonu najuspešnejši.

Nova absolutna državna prvaka sta postala Tjaša Vrtačič in Matevž Planko (oba TK Trisport Exoterm), pred drugouvrščenima Marušo Klemenc (TK Utrip) in Klemnom Bojancem (TK Trisport Exoterm) in tretjeuvrščenima Katjo Hočevar (TK Ljubljana) ter Jako Kaplanom (TK Ribnica).

Ravno tako so v supersprint triatlonu na absolutnem odru blesteli tekmovalci izpod kamniških planin. Med fanti sta bila prvi in tretji Jan Škrjanc in Žiga Berlec, med dekleti pa druga Urška Brnot (vsi TK Trisport Exoterm), tretja pa Anja Marolt (TK Utrip).

triatlon kocevje 2016 1

Številni navijači so novim državnim prvakom zaploskali v dežju. Naslove po kategorijah pa so osvojili:

Maruša Klemenc (TK Utrip), Kim Šporn, Tjaša Vrtačič, Tjaša Žnidar, Andreja Gradišar, Romana Capuder, Jan Škrjanc, Matevž Planko, Miro Kregar in Bojan Trojar (vsi TK Trisport Exoterm).

Povezava: Rezultati Triatlona Kočevje

Napisala: Nataša Planko
Fotografije: Tomaž Vrtačič