Naslovnica / ŠPORT / Kar pet tekačev KGT Papež v prvi dvajseterici najboljših na državnem prvenstvu

Kar pet tekačev KGT Papež v prvi dvajseterici najboljših na državnem prvenstvu

20. Ljubljanski maraton v presežnikih tako po udeležbi, vzdušju in rekordu , prestižni naslov državnega prvaka v maratonu Mitji Kosovelju, kar pet tekačev KGT Papež v prvi dvajseterici najboljših na državnem prvenstvu.

Vzdušje, vreme in ostali pogoji so botrovali izjemnemu 20. Ljubljanskemu maratonu. Etiopijec Getachew se je vpisal kot zmagovalec in rekorder s časom 2:08:22. Sicer deseti Mitja Kosovelj si je kot najboljši Slovenec nadel naziv državnega prvaka s časom 2:20:53 in drugi najboljši osebni rekord slovenskih maratoncev v Ljubljani. Zadovoljen z rezultatom mu pa žal ni uspelo doseči norme za Rio. Kot deveti je v cilj pritekel Sebastjan Zarnik (2:41:29), 16. Mirko Janjatovič, 17. Metod Bregar, 29. Franci Teraž in 73. Bojan Ambrožič.

Aljaž Božič je pritekel 36. mesto med 4785 tekači polmaratona, Nina Oražem pa je bila v prvi četrtini najboljših med ženskami.

Tekači OŠ Stranje ekipni državi prvaki tudi na Ljubljanskem maratonu, Ana Milović kot državna prvakinja, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Neža M. Gradišek kot državni podprvaki

Na Ljubljanskem maratonu so tekli tudi učenci OŠ Stranje (večina tekači KGT Papež) in dosegli zavidljiv naziv ekipnih državnih prvakov. Aleš Prelovšek je med učenci l.2003 dosegel 2. mesto, Miha Podbregar četrto, med učenci l. 2001 Rok Sušnik 2. mesto, Nejc Uršič pa deseto. Med učenkami l. 2002 2. mesto Neža Mohar Gradišek in kot državna prvakinja med deklicami l. 2001 je slavila Ana Milović. K ekipni zmagi so pripomogli tudi Lana Poličnik, Žan Grčar, Hana Dobovšek,Tjaša Uršič, Timotej Krt.

os stranje maraton

Mira Papež