Naslovnica / NOVICE / Kavarna je znova odprta

Kavarna je znova odprta

Z največjim zadovoljstvom in veseljem vam sporočamo, da lahko na vrtu mestne kavarne v tem trenutku znova popijete kavico ali malinovec.

Imeniten kavarniški vrt pod Malim gradom z enkratnim razgledom na labirint predvolilnega mestnega gradbišča, ki ga, namesto nežne glasbe, smiselno dopolnjuje tudi pesem pnevmatskega kladiva iz notranjosti najuglednejšega mestnega gostinskega lokala, je pred kako uro znova zaživel v vsem svojem sijaju.

Kavarniška ponudba pijač je zaenkrat sicer še nekoliko omejena, saj sta trenutno na voljo zgolj malinovec in kava, ampak na kavarniškemu vrtu je, po dolgem času, kljub temu prav prijetno posedeti in pokramljati.

Četudi je ponudba skromna, vseeno pa vsaj za 2000 % boljša kot v obdobju od novega leta,  je kavarniški vrt domala nabito poln, saj je potrebno na prosto mizo občasno tudi nekoliko počakati.

Manjšo težavo predstavlja zgolj nedostopnost toaletnih prostorov, ki pa se jih že ureja. Vse obiskovalce in goste zato naprošamo, da za olajšanje ne uporabljajo Urinove ulice, ampak naj se raje poslužujejo urejenih toaletnih prostorov na Glavnem trgu 24, kjer se lahko v miru in udobno razbremenijon vseh svojih bremen.

 

Z nekaj več žalosti v srcu vas obenem obveščamo, da lahko svojo kavo ali malinovec na kavarniškem vrtu popijete zgolj še kako urico, saj bodo današnji začasni gostinci, prostovoljci letošnjega Kamfesta in člani KD Pridenmožic, svojo premierno ulično gledališko predstavo “Kafe Veronika”, preselili nazaj v Keršmančev park in na druga kamfestovska prizorišča.

Upamo, da ponovitve predstave že v kratkem ne bodo več potrebne.